Charles står på for ungdommen

Charles Galaasen står på med nebb og klør for rekrutteringen til logistikk- og transportbransjen.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den daglige lederen ved Opplæringskontoret for service og samferdsel i Oslo er en av primus motorene for fagskoleutdanningen.

Informerer

I disse dager arrangeres informasjonsmøter rundt om på aktuelle bedrifter. Tiltaket er et samarbeid mellom Fagskoleutdanning i Akershus Fylkeskommune og Fagskolen Innlandet, Gjøvik.

Tilbud

– Vi starter opp et offentlig utdanningstilbud i logistikk og transport. Dette er en praktisk rettet videreutdanning for fagarbeidere, på nivå med høyskole. Tilbudet er tenkt gjennomført ved Jessheim videregående skole (vgs) og vil være åpent for rekruttering fra hele landet, med Gardermoen som sentral logistikk-klynge, forteller Galaasen.

Han understreker at dette er en mulighet til å øke bedriftens kompetanse og medarbeidernes personlige utviklingsmuligheter og karrierevei.

Fagskoleingeniør

Ved å fullføre og bestå fordypningen Logistikk og transport ved Fagskolen Innlandet får en tittel fagskoleingeniør.

Glasaasen forteller at studieopplegget er basert på nettstøttet undervisning over 4 år med 6 samlinger i året, hver på 3 dager, og tett oppfølging av studentene via internett eller telefon mellom hver samling.

Målgruppen

Opplæringskontoret for service og samferdsel i Oslo utdanner ungdommer som er i målgruppen for fagskoleutdanning i Logistikk og Transport. I samarbeid med dem inviteres bransjen, skoler, organisasjoner til informasjonsmøter om utdanningstilbudet. På det samme møtet vil det bli gitt informasjon om lærlingeordningen og muligheter for fagbrev for voksne som ønsker å formalisere sin kompetanse.

Møter

Første møte ble arrangert 28. april i Rail Combis lokaler på Alfaset i Oslo.

12. og 16. mai arrangeres informasjonsmøter hos henholdsvis Freja Logistics AS, Fjellbo Næringspark i Akershus og AirSped AS, Gardermoen.

For nærmere kontakt med Fagskolen Innlandet: www.fagskolen-innlandet.no, sentralbord tlf. 61 14 54 00, firmapost@fagskolen-innlandet.no eller hilde.stoen@fagskolen-innlandet.no.

Powered by Labrador CMS