To nye Giray-biler stoppet

Samme dag som tre biler fra tyrkiske Giray Lojistik fikk reise tomme ut av Norge, ble to andre stoppet på Svinesund uten kjettinger og papirer.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Giray Lojistik frakter stålrør til utbyggingen av riksvei 22 mellom Lillestrøm og Fetsund i Akershus på vegne av Norsk Stål.

Hovedentreprenør på riksvei 22 er Sarpsborg Park og Anlegg, mens det er underentreprenør Kynningsrud som losser stålrørene som skal brukes til fundamentering av Borgen Bru.

MTlogistikk.no fikk mandag 27. januar tips om at «en konvoi på sju-åtte» biler fra Giray Lojistik som hadde unngått kontroller langs E6 var ankommet riksvei 22. Disse losses i tur og orden med kran.

De fem lastebilene fra Giray som har kommet i norske kontroller har alle fått kjøreforbud fordi de verken har med seg kjetting eller gyldig CEMT-tillatelse.

En CEMT-tillatelse gir rett til å utføre internasjonal godstransport på vei mellom to eller flere land som er tilsluttet International Transport Forum (ITF).

- De to siste som ble stoppet ved Svinesund fredag 24. januar sto der fortsatt mandag 27, sier fagleder Ronny Lindesteg i Statens vegvesen til MTlogistikk.no. 

Les mer om Giray:

Her sitter tre sjåfører uten mat
Sultne sjåfører: - Vi er hjelpeløse
Statens vegvesen stanset egen last

 

 

 

Powered by Labrador CMS