Den nye Driw-sjefen Torbjørn Krogen har kjærlighet for logistikk og verdikjeder.

Ny daglig leder i Driw

Torbjørn Krogen er ansatt som ny daglig leder i det Ålesund-baserte logtech-selskapet Driw AS.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Han overtar rollen fra Øystein Omvik (CFO) som den siste tiden har fungert som interim daglig leder etter Cathrin Andersen Ødegård.

Som tidligere kunde og styremedlem gjennom flere år har Krogen nær og inngående kjennskap til selskapet og driften, og dermed svært gode forutsetninger for å ta stafettpinnen videre når Cathrin Andersen Ødegård gir seg etter åtte år i sjefsstolen. I løpet av hennes tid i ledelsen har selskapet vokst kraftig og befestet sin posisjon som systemleverandør av logistikkløsninger til grossistleddet der særlig dagligvaregrossistene har vært en viktig kundegruppe.

Krogen er 46 år og har en unik kompetanse fra logistikkbransjen, forsvaret og start-up miljøet. Han er utdannet offiser (MBA) med 10 år i Forsvaret før han startet sin yrkeskarriere som konserntrainee i Posten hvor han var involvert i mange store prosjekter med fokus på strategi- og forretningsutvikling.

Kjærlighet til logistikk og verdikjede

Et av prosjektene han jobbet med i Posten var å få på plass et ekspressbudbilfirma i Molde på 4 måneder, og det var her han oppdaget sin store kjærlighet for logistikk og verdikjede.

I 2009 vendte han hjem til Ålesund hvor han har jobbet med å starte flere nye bedrifter parallelt med jobben som COO og BDM i H.I. Giørtz (ASKO Møre og Romsdal). En av disse bedriftene er tech-selskapet Currence Robotics som utvikler roboter for vareplukk, og våren 2019 ble dette en fulltidsstilling som CEO. Dette er en rolle han fortsatt holder i dag.

Etter å ha jobbet mange år med logistikk, roboter og start-ups tilfører han Driw tyngden og fagkompetansen vi trenger for å utvikle innovative og effektive løsninger for varehandelen i årene som kommer. Eller som han selv sier:

Nye logistikkformer

- Jeg tar over ledelsen av selskapet i en svært interessant tid med viktige leveranseforpliktelser til kunder og med store planer og ambisjoner for fremtiden. I tillegg er det som nå skjer innen retail i ferd med å legge grunnlaget for helt nye logistikkformer med store krav til systemsiden. Med sin snart 40-årige historie har Driw demonstrert en enorm kunnskap og kompetanse innenfor grossist og distribusjonshåndtering og utviklet løsninger som effektiviserer arbeidsprosessene på en meget god måte. Denne erfaringen tar vi med oss videre til nye markeder og nye kundegrupper i vår satsning fremover.

Powered by Labrador CMS