Nye lastebilkraner fra Hiab

Hiabs største lansering på flere år.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På et pressetreff i Beriln lanserte Hiab, som er en del av Cargotec, onsdag fire nye lastebilkranmodeller.

Modellene er X-CLX 178, X-DUO 178, X-HIDUO 188 og X-HIPRO 192. Hovedfunksjonene i den nye X-serien er utviklet basert på resultatene av omfattende undersøkelser blant kunder og felteksperter. Totalt har selskapet samlet inn tilbakemeldinger fra nesten 1500 kunder og eksperter.

Dermed meder Cargotec at de nye Hiab-kranene ligger i forkant når det gjelder slitestyrke, ytelse og brukervennlighet.

- En ny standard

- For 70 år siden lanserte vi de aller første lastebilkranene på markedet. Med lanseringen av X-serien skriver vi et nytt kapittel i historien om Hiab, og jeg er overbevist om at vi vil sette en ny standard for fremtidige lastebilkraner, sier administrerende direktør i Hiab, Axel Leijonhufvud.

De nye kranene har nye funksjonelle løsninger som skal forlenge levetiden til deler som er utsatt for skader og slitasje. Eksempler på dette er beskyttelse for elektroniske komponenter, beskyttelse for slange- og kabelføring og glideplater med liten friksjon.

- Undersøkelsene våre viser at det er helt avgjørende at kranen er pålitelig og har minimal nedetid. Derfor har vi arbeidet med en rekke detaljer som vil gi økt slitestyrke og sikre funksjonaliteten i lang tid, sier Leif Törnblom, produktansvarlig for kraner i mellomsjiktet hos Hiab.

Presisjon og hastighet

Kranene har også hydrauliske koblinger med myk tetning.

- Kundene våre arbeider i svært ulike sektorer, med ulike krav til kranene. Felles for alle kranoperatører er likevel at de ønsker høy hastighet, stor presisjon og stor løftekapasitet. Derfor har vi fokusert på å forbedre disse faktorene ytterligere, sier Leif Törnblom.

De nye lastebilkranene i X-serien erstatter den eksisterende Hiab XS 166-kranen og vil være tilgjengelig globalt i løpet av høsten 2013.

Ifølge pressemeldingen fra Cargotec skal de nye kranene gjøre operatørens arbeid enklere, tryggere og mer ergonomisk riktig. Et nytt ergonomisk arbeidsmiljø er designet, og en ny joystick-kontroll er tilgjengelig for fjernstyrte kraner.

Powered by Labrador CMS