Cargolux kommer til Oslo lufthavn med sin Boeing 747-8F.

Setter inn jumbo på fraktrute til OSL

Rett fra New York til OSL, før den drar videre med sjømat.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo lufthavn blir første hovedflyplass i Skandinavia med regulær Boeing 747-8-trafikk når Cargolux fra 1. november åpner fraktrute til Luxemburg.

- Vi er svært glade for å introdusere Oslo lufthavn til nettverket vårt, sier Niek van der Weide, EVP Sales & Marketing i Cargolux.

130 tonn

Flyet er verdens lengste kommersielle fly med en fraktkapasitet på 130 tonn. Ved etableringen av ruten gjør samtidig Cargolux Avinor Oslo lufthavn til sitt hovedsete for frakt i Skandinavia.

- Responsen fra kundene har vært fenomenal, og vi setter pris på den måten de ønsker oss velkommen i Norge. Støtten fra våre kunder viser at vår personlige oppmerksomhet og dedikasjon til behovene til våre partnere i markedet er kjent og verdsatt.

Til USA og Asia

Med Cargolux på plass bidrar Avinor til å møte etterspørselen i markedet.

- Sjømatnæringen etterspør mer direkte kapasitet til de viktigste markedene i Asia og USA. Vi jobber kontinuerlig for å legge til rette for enda mer direkte kapasitet ut fra Oslo lufthavn og med Cargolux får sjømatnæringen tilgang på enda ett attraktivt nettverk til de viktigste oversjøiske markedene, sier fraktsjef i Avinor, Martin Langaas, i en pressemelding.

Laks størst

Ruten vil bidra til å øke andelen norsk sjømat som fraktes direkte ut med fly fra Norge til Asia og Nord-Amerika og ytterligere befeste Oslo lufthavn og Norge som det største flyfraktmarkedet i Norden.

- Takket være eksporten av sjømat, står Norge for halvparten av all nordisk flyfrakt, med laks som det største enkeltstående flyfraktproduktet i hele Europa, avslutter Langaas.

Cargolux vil i første omgang betjene Oslo lufthavn på tirsdager, med forbindelser til de viktigste markedene i Asia via sin base i Luxemburg. Flyet ankommer fra New York kl. 15.00 og fly videre til Cargolux sin base i Luxemburg kl. 17.00.

Powered by Labrador CMS