Cargolux kommer til Oslo lufthavn med sin Boeing 747-8F.
Cargolux kommer til Oslo lufthavn med sin Boeing 747-8F.

Setter inn jumbo på fraktrute til OSL

Rett fra New York til OSL, før den drar videre med sjømat.

Publisert

Oslo lufthavn blir første hovedflyplass i Skandinavia med regulær Boeing 747-8-trafikk når Cargolux fra 1. november åpner fraktrute til Luxemburg.

- Vi er svært glade for å introdusere Oslo lufthavn til nettverket vårt, sier Niek van der Weide, EVP Sales & Marketing i Cargolux.

130 tonn

Flyet er verdens lengste kommersielle fly med en fraktkapasitet på 130 tonn. Ved etableringen av ruten gjør samtidig Cargolux Avinor Oslo lufthavn til sitt hovedsete for frakt i Skandinavia.

- Responsen fra kundene har vært fenomenal, og vi setter pris på den måten de ønsker oss velkommen i Norge. Støtten fra våre kunder viser at vår personlige oppmerksomhet og dedikasjon til behovene til våre partnere i markedet er kjent og verdsatt.

Til USA og Asia

Med Cargolux på plass bidrar Avinor til å møte etterspørselen i markedet.

- Sjømatnæringen etterspør mer direkte kapasitet til de viktigste markedene i Asia og USA. Vi jobber kontinuerlig for å legge til rette for enda mer direkte kapasitet ut fra Oslo lufthavn og med Cargolux får sjømatnæringen tilgang på enda ett attraktivt nettverk til de viktigste oversjøiske markedene, sier fraktsjef i Avinor, Martin Langaas, i en pressemelding.

Laks størst

Ruten vil bidra til å øke andelen norsk sjømat som fraktes direkte ut med fly fra Norge til Asia og Nord-Amerika og ytterligere befeste Oslo lufthavn og Norge som det største flyfraktmarkedet i Norden.

- Takket være eksporten av sjømat, står Norge for halvparten av all nordisk flyfrakt, med laks som det største enkeltstående flyfraktproduktet i hele Europa, avslutter Langaas.

Cargolux vil i første omgang betjene Oslo lufthavn på tirsdager, med forbindelser til de viktigste markedene i Asia via sin base i Luxemburg. Flyet ankommer fra New York kl. 15.00 og fly videre til Cargolux sin base i Luxemburg kl. 17.00.