Illustrasjon av det nye logistikksenteret som Peab skal bygge for Posten Bring.

Bygger 20.000 kvadratmeter pakketerminal for Posten

Peab har fått oppdraget med å bygge et nytt logistikksenter for Posten Bring. Anlegget skal stå ferdig i 2025. 

Publisert Sist oppdatert

14. desember signerte Peab og Posten Eiendom kontrakten for oppføringen av det nye logistikksenteret, som vil være lokalisert i Moss Næringspark. Med et bruttoareal på rundt 20.000 m² vil det nye bygget blant annet huse et moderne pakkeanlegg levert av Vanderlande.

Logistikksenteret vil inneholde et av Norges største pakkeanlegg.

I tillegg til det avanserte pakkeanlegget vil bygget inneholde produksjonsmesanin og kontorlokaler på henholdsvis 10.000 og 1800 m². Uteområdene vil også bli utviklet med cirka. 45.000 m² permeabelt dekke og betongplater, hvor betong- og tømmerarbeid vil bli utført av Peabs egne fagarbeidere.

– I disse dager produserer vi over to millioner pakker i uka og det er høy aktivitet på samtlige av våre terminaler landet rundt. På vårt nye logistikksenter i Moss investerer vi for fremtiden og vil øke denne kapasiteten ytterligere. Logistikksenteret skal ta hånd om Posten Bring sitt voksende importvolum av pakker og vil bli et av landets største pakkeanlegg. Logistikksenteret skal holde høy miljøstandard og BREEAM-sertifiseres, sier Edvard Nervik, Eiendomsdirektør i Posten Bring AS.

Det er forventet av terminalen settes i drift i 2025 og at den ved oppstart skal kunne håndtere rundt 20.000 pakker i timen.

– Vi er veldig glade for å kunne etablere oss i Moss hvor ambisjonen er å etablere en fremtidsrettet virksomhet som også innebærer nye arbeidsplasser. Vi får en sentral beliggenhet med rask tilgang til E6 og kort avstand til både Sverige og Oslo, samtidig som vi ligger tett på transportkorridorer over Oslofjorden. Vi har som mål å bygge en moderne terminal med høy miljøstandard, sa Hans-Øyvind Ryen som er konserndirektør i Posten da Posten Bring først annonserte planene om pakketerminalen i Moss.

Powered by Labrador CMS