MAN eTGE elektriske varebiler og el-varesykler for distribusjon skal rulle ut fra nye Oslo City Hub som ble åpnet onsdag.

Schenker-topp åpnet Oslo-hub

Åpningen av Oslo City Hub onsdag markerer starten på en ny tid for bærekraftig varelevering i Oslo.

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

CEO i DB Schenker globalt, Jochen Thewes, hadde fått æren av å åpne den miljøvennlige terminalen.

Ut av hub’en på Fillipstadkaia ble det rullet ut nye el-varebiler og Cargo Bikes med varer og pakker til næringsliv og industri.

Målet er at all distribusjon innenfor Ring 3 skal være utslippsfri før 2020. I starten vil det leveres 80 prosent utslippsfri distribusjon i Oslo.

Global begivenhet

Lanseringen av minidistribunalen for utslippsfri distribusjon i Oslo sentrum er en global begivenhet i DB Schenker.

DB Schenkers CEO Jochen Thewes åpnet Oslo City Hub sammen med Schenkers sjef i Norge Knut Eriksmoen.

Det var en stolt Schenker-sjef Knut Eriksmoen som ønsket velkommen til denne begivenheten, hvor også adm. direktør Are Kjensli i NHO Logistikk og Transport og politisk ledelse i Oslo deltok.

DB Schenker startet opp med varelevering med sykkel i fjor sommer, og har jobbet utfra en midlertidig terminal. Nå er en ny løsning på plass på Filipstad, som i første omgang skal stå i 24 måneder.

Den omfatter varemottak, ekspedisjon for henting/distribusjon av varer, «Garasje» for syklene, kontor, ladeplasser for el-varesykler og el-varebiler og sanitæranlegg.

80 prosent utslippsfritt

Målet for Schenker er at 80 prosent av all distribusjon innen Ring 3 i Oslo skal skje utslippsfritt.

I forbindelse med åpningen har Schenker ansatt åtte sjåfører som skal bemanne MAN eTGE elektriske varebiler for distribusjon sentralt i Oslo.

Dagen etter åpningen arrangeres Schenker Forum på en annen Hub i byen, nemlig det nyåpnede hotellet The Hub. På lista over foredragsholdere finner vi Schenker Norges adm. direktør Knut Eriksmoen, salgs- og markedsdirektør Peter Stangeland, Chief Executive Officer DB Schenker Jochen Thewes, Director of Innovation IBM Norway Thomas Anglero, Head of IT-Security ATEA Thomas Tømmernes og næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Powered by Labrador CMS