Går for bærekraftige bulk-løsninger

Selskapene Navigare Logistics AS og KTM Shipping AS har sammen med Risavika Havn AS, inngått enintensjonsavtale om å etablere samarbeid på bulk volumer til og fra Norge.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De tre selskapene har en intensjon om å etablere en terminal som skal forenkle kundens forsyningskjede, og i tillegg tilby skreddersydde transport- og logistikk løsninger fra A til Å.

Løsninger som tilbys vil også innebære World Wide container- logistikk, landbaserte transportløsninger, sideport og ikke minst bulkskip-segmentet. Selskapene vil derved, gjennom sin kjernedrift, sjøtransport og havneterminal, fungere både som en logistikkhub og sentrallager for sine kunder både på sjø -- i havn og på landsiden.

Effektive og erfarne

Navigare Logistics og KTM Shipping har i en årrekke samarbeidet nasjonalt innenfor logistikk og shipping med tilhørende sjøtransport og terminal løsninger. Selskapene ier og drifter blant annet Karmsund Bulk Terminal, som er leverandør av logistikktjenester til fiskefor industrien. Risavika Havn utenfor Stavanger har kontinuerlig fokus på effektiv logistikk og moderne havnedrift, der nysatsing og innovative løsninger står sentralt i alle valg, påpeker de tre samarbeidspartene i en  felles pressemelding.

Nærhet til egne varer

- Vi er svært glade for at denne satsingen kan gi våre felles kunder en effektiv og robust løsning for bulkhåndtering i regionen, sier Steinar Madsen, administrerende direktør i Risavika Havn AS. Han fortsetter:

- Vi har tro på at industrien har behov for større lagerkapasitet og effektive logistikkløsninger. Lager- og terminalkapasitet i Europa er begrenset, og behovene i Norge kommer til å øke. Vi ser i dag et marked der volumene som kommer inn til Norge, kan lagres nærmere sluttbruker. Tjenestene vi her kommer til å tilby, er tjenester kundene i Norge allerede betaler for, gjennom håndtering og
mellomlagring på kontinentet. Her får kunder og industrien en mye bedre mulighet, for nærhet til egne råvarer, og større kontroll i egen produksjon.

Ønsker å øke verdiskapningen

- Fra Navigare og KTM sin side, ser vi på samarbeidet med Risavika Havn som en unik mulighet til å utvikle et nytt forretningskonsept som vil øke verdiskapingen og fleksibiliteten til kundene. sier Espen Nordstrøm, daglig leder i Navigare Logistics.

- Vårt konsept vil være en enhetlig og sentralisert løsning, hvor forenkling av logistikk tilpasset kundenes behov, vil være bærende i konseptet. Vi er trygge på at kompetanse og erfaring vil bidra til en bærekraftig løsning for nye kunder i Stavanger og Sør/Østlands-regionen. Markedsmessig ser vi at Stavanger kan være en konkurransedyktig plassering for aktører også i regionen Kristiansand-Oslo. Vi ser frem til å jobbe videre med Risavika Havn og har stor tro på at vi i felleskap skal lykkes med å skape attraktive og gode logistikk løsninger for kunder i regionen, avslutter Nordstrøm.

Powered by Labrador CMS