Asko Nord skal få flere naboer i nærmeste fremtid i Minken Næringspark.
Asko Nord skal få flere naboer i nærmeste fremtid i Minken Næringspark.

Satser på logistikkeiendom i Tromsø

Barlindhaug Eiendom AS og Bulk Industrial Real Estate har gått sammen om å videreutvikle 250 mål tomt i Tromsø.

Publisert

Minken Næringspark på sine 250 mål vil ved ferdigstillelse bli Tromsøs største, og sikrer et solid fotfeste for investering og industri i Nord-Norge. Som initiativtaker og utvikler, har Barlindhaug Eiendom stått for områderegulering og utbygging.

Næringsparken, beliggende rett ved E8 kun 10-15 minutter fra Tromsø sentrum, skal videreutvikles i samarbeid med Bulk.

Minken Næringspark huser i dag Asko Nord, Aakre Bama og Kræmer Maritime som sysselsetter til sammen 200 personer. Etableringen av næringsparken gjorde at Asko ble værende i Tromsø, og ikke flyttet til Nordland.

- Etableringen av Minken har gjort at vi både sikrer arbeidsplasser med de aktørene som allerede er der, og skaper nye arbeidsplasser. Dette bidrar til å styrke regionen enda mer, forteller Kjetil S. Paulsen fra Barlindhaug Eiendom AS .

Nordnorsk økonomi har opplevd rask vekst de siste årene, med større fart enn resten av landet. En kartlegging av investeringer frem mot 2022 viser planlagte og igangsatte prosjekter for nærmere 300 milliarder kroner i landsdelen.

- Vi er svært fornøyd med å få samarbeide med Barlindhaug Eiendom AS om Minken Næringspark. Regionen er i en spennende utvikling, med forventninger om stor eksportvekst. For Bulk er det viktig å kunne bli med på reisen og bidra til bærekraftige og effektive logistikkløsninger, sier Dag Klem fra Bulk Industrial Real Estate.

Næringsparken er strategisk plassert rett ved E8, en av hovedfartsårene inn til Tromsø og videre til Tromsø Lufthavn. Slik sikrer man seg både tilgang til resten av regionen, samt større eksportmuligheter ved nærliggende flyplass.

Powered by Labrador CMS