En kameramann fra ITV Studios Norway filmer her havnearbeider Asbjørn Bratthagen på jobb iLarvik havn. Foto: ITV Studios Norway.
En kameramann fra ITV Studios Norway filmer her havnearbeider Asbjørn Bratthagen på jobb iLarvik havn. Foto: ITV Studios Norway.

Dagliglivet i norske havner blir TV-serie

Til våren blir ansatte i flere norske havner, deriblant Larvik og Grenland, å se på TV.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Produksjonsselskapet ITV Studios Norway og MAX startet nylig innspillingen i Larvik og Grenland. 

– Pr. dags dato kan vi ikke gå ut med navnet på flere havner, men vi er i dialog med flere, forteller produsent hos ITV Studios Norway, Liv Martinez-Aasen til Moderne Transport.

Serien har fått navnet "Havna", og skal vises på kanalen MAX våren 2019, og den lar seerne få et unikt innblikk i den daglige driften i noen av Norges aller travleste havner. 

– Viktige bindeledd

– MAX ønsker å sette fokus på havnenes betydning for samfunnet vårt. Norge er en sjøfartsnasjon. Med mer enn 100.000 kilometer lang kystlinje, har vi den nest lengste kysten i verden. Siden vikingtiden har havnene vært det viktigste bindeleddet mellom oss og resten av verden, og vi er fortsatt avhengige av dem. Maten vi spiser, klærne vi har på, bilene vi kjører og materialene vi bruker til å bygge husene våre –- det aller meste går via havna. Men hvilke mennesker er det som holder disse hjulene i sving? Stemmer myten om den barske havnearbeideren med virkeligheten i 2019? Dette ønsker vi å sette fokus på i dokumentarserien, sier Executive Producer i MAX Evelina Mori.

– Dokumentarserien skal følge de mange personene, som jobber døgnet rundt for å holde samfunnet i gang. Fra havnekapteinene på toppen til arbeiderne på kaia. Fra losbåtene som i allslags vær trekker og fører de store skipene inn i havna, til gutta og jentene som manøvrerer de massive kranene med millimeterpresisjon, fortsetter Mori.

– Sporty og positiv innstilling

– Vi er stolte av å få muligheten til å vise frem det viktige arbeidet, som utføres i Larvik havn. Seerne får gjennom TV-dokumentaren en ærlig og nær fremstilling av den daglige jobben som gjøres, og ikke minst muligheten til å bli kjent med mange av de flotte menneskene som jobber her. Jeg ønsker å rette en stor takk til alle våre ansatte og deltakerne i serien for en sporty og positiv innstilling til produksjonen. Vi gleder oss veldig til å følge serien til våren, sier havnedirektør Jan Fredrik Jonas i Larvik Havn.

– Viktig samfunnsarbeid

– TV-serien gir publikum en unik anledning til å få innsikt i et viktig samfunnsarbeid.
Arbeidet som gjøres i havna, er svært variert, og aktiviteten er mangfoldig. Vi er stolte
over å få vist fram dette mangfoldet i havna, og ikke minst – hvor viktig dette er for
samfunnet. Våre ansatte og alle deltakerne i serien ser på denne TV-produksjonen
med forventning og spenning – og vi håper dette vil skape interesse hos publikum. Stor takk til alle de flotte deltakerne som gjør serien mulig, sier havnedirektør Finn
Flogstad.

Mer info like om hjørnet

I midten av desember slippes vårens TV-program på MAX, og alle som er interesserte i "Havna" kan da få nærmere informasjon om hvilke havner som deltar, hvor mange episoder det blir – og ikke minst – når dokumentarserien starter.

Powered by Labrador CMS