BT Tyro - SHE 100 passer utmerket for butikker og mindre lagre.
BT Tyro - SHE 100 passer utmerket for butikker og mindre lagre.

Toyota med ny innstegsmodell

Toyotas nye BT Tyro - SHE 100 er en elektrisk stabler for de som vil ha en litt enklere hverdag, men som ikke bruker trucken dagen lang.

Publisert Sist oppdatert

BT Tyro - SHE100

Løftekapasitet1000 kg
Kjørehastighet4,2/4,5 km/t (med/uten last)
Batteri24V/60Ah li-ion
Chassisbredde800 mm
Chassislengde560 mm
Løftehøyde2900/3600 mm
Byggehøyde1930/2280 mm
Egenvekt565/594 kg
Svingradius1350 mm
Gangbreddebehov2145 mm
Temperaturområde+5° - +40° C

Den nye elektriske stableren er for de som ønsker en oppgradering fra en manuell stabler for å gjøre arbeidet litt enklere.

- Dette er en ideell maskin for dagligvarehandelen eller på smålagre, som ikke trenger de aller raskeste variantene eller kjører fulle skift, forteller markedssjef i Toyota Material Handling Norway (TMHNO), Mathias Haeger.

Trucklanseringen foregikk naturligvis på Teams, og produktsjef bjørn Fjelnseth forteller at SHE 100 er en maskin mange kan ha bruk for, så lenge de har altfor intensiv drift.

- Dette er for de som ønsker en rimelig oppgradering fra en manuell løsning, sier Fjelnseth.

Satser på nettsalg

Maskinen har en løftekapasitet på 1000 kg, og en løftehøyde på 2900 eller 3600 mm. Kraften kommer fra et 60Ah litium-batteri, og det følger med en innebygget lader på 25A. Toyota håper denne trucken skal bli en storselger, gjennom enkelt salg via nett.

BT Tyro - SHE100 er svært kompakt, og kan lades når som helst og hvor som helst.
BT Tyro - SHE100 er svært kompakt, og kan lades når som helst og hvor som helst.

Trucken er kompakt og ledearmen kan svinges 90 grader i begge retninger, noe som gjør det enkelt å manøvrere maskinen på trange områder. Samtidig er chassiset lavt og gir god sikt til gaffelen.

Sikkerhetsutstyr

Toyota ser for seg at denne trucktypen kommer til å kjøres en god del av uerfarne truckførere, som ikke har truckkjøring som en hovedoppgave i sin hverdag. Trucken er utstyrt med en lang rekke sikkerhetsfunksjoner, som sikkerhetsbryter på ledearm, lett tilgjengelig nødstoppbryter, automatisk parkeringsbrems samt at pinkode kreves for oppstart.

På trucken finnes også et oppbevaringsrom og USB-porter for lading av mobil eller nettbrett.

Trygt er det også å vite at alle hjul er innenfor truckens profil, samt at chassiset har så liten bakkeklaring at det ikke bør være fare for å få føtter eller tår i klem.

TMHNO arrangerer lanseringswebinar for SHE 100 fredag 7. mai klokken 09.00. Her kan du melde deg på seminaret.

Powered by Labrador CMS