Her på Dokken i Bergen blir Bruce Springsteen sjef neste sommer.

Bruce Springsteen blir ny «havnesjef» i Bergen

Ut med containerne – inn med Springsteen.

Publisert Sist oppdatert

Dokken i Bergen er i dag godshavn med containervirksomhet, men neste sommer skal området for første gang brukes som konsertarena når Bruce «The Boss» Springsteen og hans E Street Band kommer til Bergen 21. juli.

45.000 mennesker skal få plass på Dokken for å høre Bruce Springsteen neste sommer.

Kaiområdet skal forvandles og få en publikumskapasitet på 45.000 mennesker, opplyser konsertarrangør Live Nation.

Sist Springsteen var i Norge, var i sommer da han spilte for over 100.000 mennesker på Voldsløkka i Oslo fordelt på to dager. Da ble billettene revet bort på få minutter.

Også tidligere har Dokken vært lansert som konsertarena. I 2022 var det klart for storkonsert der, men den ennå ikke annonserte superstjernen som skulle ha konsert der avlyste da turneen. Ifølge BT var det også da Springsteen som egentlig skulle spilt.

Kommunikasjonssjef i Bergen Havn Astrid Tomassen forteller at konserten ikke skal påvirke den vanlige virksomheten i stor grad. 

- Bergen Live er profesjonell konsertarrangør som vil stå for det meste av rigget, mens vi skal bidra og tilrettelegge. Aktiviteten blir nesten som vanlig, bortsett fra i dagene frem mot konserten og på selve konsertdagen. Containerne i godshavnen vil bli brukt som ramme for konserten. Containerne vil altså bli flyttet ut og rundt konsertarenaen. På denne måten vil de være en sikkerhetsbuffer, og samtidig virke som en støydemper mot omgivelsene utenfor konsertarenaen, forteller hun til MT.

På bakgrunn av en ønsket byutvikling i havneområdet på Dokken, må godsaktiviteten innen 2027 flytte til ny lokasjon. Dokken ligger sentralt plassert i Bergen sentrum, kun 5-10 minutters gange fra byens midtpunkt Ole Bulls plass og Torgallmenningen. I dag er Dokken godshavn og skal i løpet av de neste tiårene transformeres til en helt ny bydel i det som er det mest spennende byutviklingsprosjektet i Bergen.

På konserten søndag 21. juli i Dokken forventer vi at Springsteen spiller Out in the Street, inneholder følgende tekstlinjer:

I work five days a week girl
Loading crates down on the dock
I take my hard earned money
And meet my girl down on the block
And Monday when the foreman calls time
I've already got Friday on my mind

Hør låta på Spotify her.

Powered by Labrador CMS