HAR OVERSIKT: Elin Fohlin holder kontroll på pallene til Bring Warhousing i Kongshavn, og har fått en enklere og mer digital hverdag de siste månedene.

Digitaliserer palleflyten

KASTER PAPIRENE: Før måtte Elin Fohlin lete i et fysisk papirarkiv for å finne ut hvor Bring Warehousings paller befant seg. Med et nytt digitalt verktøy spares mange arbeidstimer.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Å ha kontroll på hvor pallene befinner seg kan være et mareritt for enhver logistikkbedrift. Siden nyttår har Bring Warehousing i Kongshavn i Oslo testet det digitale systemet myPallet for å holde oversikten.

Det sparer mildt sagt mye tid for importkoordinator Elin Fohlin.

– Tidligere måtte jeg fysisk lete i et papirarkiv for å få oversikten. Nå får jeg raskt kontroll over hvilken transportør som har hvor mange av våre paller, forteller Fohlin til MT.

ALT PÅ SKJERMEN: Istedet for å måtte lete i et papirarkiv har Elin Fohlin nå full kontroll fra pc-skjermen i mottaket.
VIKTIG LASTBÆRER: Thorbjørn Werner og Elin Fohlin i Bring Warehousing har mange paller i omløp til enhver tid, og svinn blir fort dyrt.

Paller ut og paller inn

Bring Warehousing holder til rett ved containerhavna i Oslo og har som hovedgeskjeft å laste og losse containere, og klargjøre paller for videre transport. Når transportører henter godset på rampen, er det stort sett satt på Brings paller. De lånes deretter ut gratis i ti dager, før de skal komme i retur.

Kommer de ikke i retur, må Fohlin fakturere transportøren. Det gjøres nå enkelt i myPallet.

– Det er veldig enkelt å sende ut purringer og fakturere. Og jeg fakturerer mer nå enn før vi begynte med systemet, sier hun.

Dansk system

myPallet er en relativt ny programvare fra en dansk gründerbedrift. For å få mest mulig ut av systemet, kan også transportørene ha systemet installert. Da vil begge parter kunne se status i sanntid. Krangling, uenigheter og unødvendige faktureringer vil dermed kunne elimineres.

Søren Finseth er en av gründerne bak myPallet. Han forklarer hvordan systemet fungerer:

– myPallet software består av en app og en tilhørende webportal. En sjåfør eller lageransatte lager en digital transaksjon i appen, og denne transaksjonen overføres automatisk og umiddelbar til webportalen, og oppdaterer virksomhetens emballasjeregnskap opp mot den andre part i sanntid, sier han.

Dersom bare én av partene bruker myPallet underskriver den andre part med en digital signatur i appen. Dersom begge parter bruker systemet, sendes transaksjonen automatisk til den andre som kan bekrefte i sin egen app med et «swipe».

DEILIG Å VÆRE DANSK I NORGE: Søren Finseth er en av gründerne bak myPallet og kan glede seg over stadig flere kunder i Norge.

Mindre svinn

Med systemet på plass i Bring Warehousing kan porten være åpen for myPallet i resten av Bring/Posten-systemet, tror Thorbjørn Werner, som er KAM hos Bring Warehousing.

– Vi er vel på en måte prøvekaninen i Posten-systemet, sier Werner.

Han forteller at systemet sparer avdelingen for omkring én arbeidsdag i uken.

– Bring har erstattet en meget tung manuell prosess med en miljøriktig og enkel digital løsning. Vi er også sikre på at Bring Warehousing vil få mindre svinn, da ingen bilag mistes og de til og med har full kontroll, sier Finseth.

Søren Finseth kan fortelle at myPallet nå har over 100 ulike kunder, og ifølge ham har ingen hatt en ROI på lengre enn to måneder.

Powered by Labrador CMS