Går til aqua og blå næring

John Kenneth Selven (51) slutter i PostNord til fordel for logistikk- og forretnings­utvikling i Rambøll.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fra 1. april 2018 blir hovedfokus innen aqua og den blå næring.

Rambøll er en global samfunnsrådgiver som i 2017 hadde 10,6 milliarder danske kroner i omsetning, 13.000 ansatte, 1400 i Norge.

Konsernet leverer rådgivingstjenester innen blant annet bygg & arkitektur, transport, energi, vann, miljø & helse, olje & gass og management consulting. 

Rambøll er opptatt av å skape inspirerende og bærekraftige løsninger som skal gi rom for vekst og utvikling, og som er det beste for kunden, sluttbrukeren og samfunnet omkring.

- Her får jeg god anledning til å videreføre arbeidet med Nord-Norgelinjen, Nasjonal Transportkorridor og internasjonale korridorer via Solørbanen, forteller Selven til Moderne Transport.

Vet hvor skoen trykker

Etter 18 år i transport- og logistikkbransjen, sist som regiondirektør Nord i PostNord, har Selven fått med seg det meste av det som skjer i næringen.

– Jeg har erfart hvor skoen trykker og hva som må til for å løse de viktige tids-, kostnads- og miljøfaktorene. Dette blir drivkraften når jeg som ansvarlig for logistikk og forretningsutvikling i Rambøll kan videreføre arbeidet med overføring av gods fra vei til sjø og bane, sier Selven.

Han understreker at en nasjonal transportkorridor på bane og sjø bidrar til å oppfylle nasjonale målsetninger knyttet til overføring av transportarbeid fra vei til sjø og bane - og bør derfor være politisk prioritert.

- Dette innebærer 60 prosent reduksjon av CO2-utslippene, sier Selven.

Kystverket har satt av ca. 80 millioner kroner til formålet og flere rederier er positive.

Også Bring og Schenker

Foruten regiondirektør Nord i PostNord siden desember 2012 har John Kenneth Selven vært distriktssjef i Bring Cargo AS, driftssjef i DB Schenker Midt-Norge og distribusjonssjef DB Schenker. Han har Masterutdanning fra Handelshøyskolen BI.

Powered by Labrador CMS