I gang med Norges største kontrakt

I høst ble Bring tildelt Norges største logistikkontrakt. Fra 1. februar trådte avtalen i kraft.

Publisert Sist oppdatert

Bring er dermed i gang som leverandør av logistikktjenester for Statoils virksomhet på norsk sokkel de neste fire årene. Bring skal utføre transport- og spedisjonstjenester til og fra Statoils forsyningsbaser, landanlegg og kontorsteder, via bil, bane, båt og fly. Avtalen kan også benyttes for Statoils internasjonale virksomhet, og den kan forlenges i inntil seks år. Avtalen består av over 200.000 transportoppdrag hvert år. I tillegg står Bring for tollklareringen, transport mellom oljebasene, kvalitetssikring av leveranser, og har også personell på Statoils lokasjoner.

- Det er store verdier som står på spill, ved selv de minste forsinkelser i disse tjenestene. Derfor er vi glade for at vi også denne gangen har fått en solid og god samarbeidspartner på transportsiden, sa Jannicke Hilland, direktør for Fellesoperasjoner i Statoil, da kontrakten ble inngått.

To milliarder

Verdien av kontrakten er ifølge Statoil på omtrent to milliarder kroner, altså 500 millioner kroner i året.

Da det skulle avgjøres hvem som skulle få Statoil-kontrakten, var det spent stemning i Brings lokaler i Risavika utenfor Stavanger, der en stor del av transporten til og går fra. Bring hadde hatt kontrakt på halvparten av Statoils oppdrag tidligere, og håpet å kunne fortsette med det.

Andersen forteller at beskjeden om at Bring ble eneleverandør på transporttjenestene til Statoil, kom som en meget gledelig overraskelse.  

80 semier i drift

Statoil-avtalen er naturlig vært viktig for Offshore and Energy-avdelingen i Bring. Fra å ha rundt 50 semitrailere som går i rute mellom oljebasene i Norge tidligere, er nå tallet oppe i 80.

Bring er lokalisert ved oljebaser langs hele kysten: Polarbase i Hammerfest, Helgelandsbase i Sandnessjøen, Vestbase i Kristiansund, Fjordbase i Florø, Mongstadbase på Mongstad, CCB på Ågotnes utenfor Bergen og Norsea i Dusavik utenfor Stavanger.

- Leverandøren vi har valgt har solid erfaring innenfor oljerelatert transport og spedisjon, og opererer i dag både nasjonalt og internasjonalt, sier direktør for anskaffelser og leverandørrelasjoner i Statoil, Jon Arnt Jacobsen ved kontraktsinngåelsen.

– Faktorer som kvalitet, kost og miljøvennlige løsninger har spilt en rolle i tildelingen, la Jacobsen til.