Inzile AB har utviklet en elektrisk lett lastebil/varebil, PRO4, beregnet for lokal transport.
Inzile AB har utviklet en elektrisk lett lastebil/varebil, PRO4, beregnet for lokal transport.

Bring kjøper el-biler fra Inzile

Bring, som er en del av Posten-konsernet, investerer fem millioner i det svenske «cleantech-firmaet» Inzile. Selskapet utvikler elektriske kjøretøy skreddersydd for lokal distribusjon.

Publisert

Inzile AB har utviklet en elektrisk utslippsfri bil (den omtales som lett lastebil i Sverige og vil antakelig havne i varebilkategiroen i Norge), PRO4, i lettbil-klassen beregnet for lokal transport.

Målgruppen er transportselskaper som ønsker å eliminere utslippene på den siste milen, eller kommuner og park- og hageselskaper.

Har bestilt fem biler

For Bring er investeringen i Inzile både forretningsmessig og strategisk. Elektriske kjøretøy er et nisjemarked i bilindustrien, som forventes å vokse raskt.

Posten og Bring har et bærekraftmål om kun å bruke fornybare energikilder i kjøretøy og bygg fra 2025. Utslippsfrie lette lastebiler fra Inzile vil gi tilgang til ny teknologi og flere typer elektriske kjøretøy.

- Vi har i første omgang bestilt fem biler fra Inzile til vår svenske virksomhet. Kjøretøyene er skreddersydd for lokaldistribusjon og hjemlevering, sier Elisabeth Gjølme, kommunikasjonsdirektør i Posten Norge.

Økt lokaltransport med lavere utslipp

- Reduksjon av klimautslipp i byer er et viktig tema som både bedrifter, myndigheter og selvfølgelig innbyggerne er opptatt av. Vi står overfor et paradigmeskift der transportbehovene øker, samtidig som utslippene i byene må reduseres. Ny forbrukeradferd med økt e-handel sammen med politisk bestemte miljørestriksjoner er to trender som driver interessen for elektriske kjøretøy, sier Ragnar Åhgren, administrerende direktør i Inzile.

Inzile gjennomfører nå et offentlig nyemisjon på ca. 45,1 millioner svenske kroner i forbindelse med notering på Nasdaq First North i juni 2019.