Bring tar i bruk roboter som en mer effektiv løsning.

Bring tester roboter

Bring tester robot på terminalen i Jönköping.

Publisert Sist oppdatert

Leveransfirmaet Bring har startet testing av en leid robot fra teknologiselskapet Rebl Industries på sin terminal i Jönköping. Dette er en unik handling innen logistikkindustrien og har som mål å effektivisere og forbedre arbeidsprosessene uten å belaste de ansattes helse.

Bring har opplevd betydelig vekst de siste årene, drevet av økende netthandel i Sverige. For å kunne levere i tide, er det behov for smartere og mer effektive løsninger. For å møte disse utfordringene testes nå en ny metode med leide roboter.

"Robots-as-a-service" er den nye leiemodellen som har fått stor interesse i Sverige den siste tiden. Fordelen med denne modellen er at selskaper kan dra nytte av fordelene med roboter uten å måtte gjøre en stor og komplisert investering. Bring og Rebls pilotprosjekt på terminalen i Torsvik gir verdifulle innsikter for begge parter.

- Å kjøpe inn roboter tar tid, men å leie roboter fra Rebl er en god modell, og det gjør oss mer fleksible. Roboten kan raskt settes i drift og utfører også oppgaver som på sikt kan være belastende for en person, sier Carl Johansson, distriktssjef for Brings virksomhet i Jönköping, i en pressemelding.

Alexander Westerling, administrerende direktør i Rebl Industries, deler innsiktene fra testen:

- Roboten som nå jobber hos Bring gir oss viktig innsikt i hvordan roboten fungerer i terminalmiljøet. Takket være prosjektet hos Bring, vet vi nå at det går raskt å implementere nye roboter, og at selve roboten er rask. Derfor ser vi nå på hvordan vi kan lage doble stasjoner der roboten kan plukke fra en ekstra pall som plasseres ved siden av den første. Dette vil øke produktiviteten ytterligere."

På Brings terminal utenfor Jönköping håndteres daglig store mengder pakker. Den aktuelle roboten som testes er av modellen Rebl Workmate, og testen gir viktig kunnskap om hvordan roboten fungerer i terminalmiljøet.

Rebl Industries, som ble etablert i 2018, er en pioner innenfor Robots-as-a-service og opererer fra kontorene sine i Skövde og Göteborg. Robotisering har kjente positive effekter og kan være kostnadseffektivt og raskt for oppgaver som er farlige, kjedelige eller monotone.

Powered by Labrador CMS