En ny standard for levering av pakker skapes. Hjemlevering fra Posten øker sterkt som en følge av koronasituasjonen i Norge. Foto: Petter Sørnæs
En ny standard for levering av pakker skapes. Hjemlevering fra Posten øker sterkt som en følge av koronasituasjonen i Norge. Foto: Petter Sørnæs

Skaper ny distribusjons-standard

Posten har økt hjemleveringen med over 400 prosent som følge av koronasituasjonen i Norge.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Koronaviruset er i ferd med å skape en ny standard for distribusjon av pakker. Over hele landet er det en markant økning i personer som ønsker varer levert hjem på døra.

Et annerledes transport-, logistikk- og distribusjons-Norge er iferd med å skapes, før og etter koronaviruset.

Størst er økningen i Oslo og Akershus hvor det har vært en økning i hjemlevering på nesten 450 prosent, sammenlignet med samme uke i fjor.

- Vi har aldri kjørt flere varer hjem på døren til folk enn hva vi gjorde i forrige uke og i går satt vi nok en ny rekord i vårt område. Folk ønsker ikke å oppsøke store folkemengder i disse tider, og vil derfor ha varene levert på døren, sier regiondirektør Hans-Øyvind Ryen i Posten i en pressemelding.

Det går mye i medisiner, dyremat og leker

Det som bestilles er typiske varer som er nødvendig i det daglige, som mat, medisiner, leker til hjemmeværende barn, for til katter og hunder, og datarekvisita for å kunne ha hjemmekontor. I tillegg har det også vært en god del varer fra Vinmonopolet.

For å håndtere den voldsomme økningen i hjemlevering har Posten lagt om mange av sine rutiner og samarbeider på nye måter på tvers av avdelinger i konsernet.

- I disse dager trenger vi mange flere medarbeidere til hjemlevering. Det gjør at vi kan utnytte kapasiteten der koronakrisen har gjort at det er blitt mindre å gjøre. Jeg vil rose medarbeiderne som er fleksible og tar utfordringene på strak arm. De står på i en krevende tid, og er stolte over å bidra til at samfunnet går rundt, sier Ryen.

Ny standard for pakkelevering

Han tror at situasjonen landet er i nå kan skape en ny standard for levering av pakker som vil fortsatte også når situasjonen har normalisert seg. I Norge har kundene vært vant til at pakker det ikke er plass til i postkassen hentes på postkontor eller i Post i Butikk. Dette kan endre seg nå.

- Posten har utviklet mange forskjellige måter å levere pakker hjem til mottakerne på. Nå får de også øynene opp for hvor enkelt og praktisk dette er, sier Ryen.

Powered by Labrador CMS