Robert Lona tiltrer sjefsrolle i PostNord i mars.
Robert Lona tiltrer sjefsrolle i PostNord i mars.

Robert Lona til PostNord

Robert Lona (49) er ansatt som vise-direktør Samlast i PostNord.

Publisert

Når han tiltrer stillingen 4. mars trer han også inn i PostNord Norges ledergruppe.

- Lona er en erfaren toppleder som har hatt flere sentrale lederroller i Posten og Bring, både innen produksjon og salg, sier adm. direktør Robin Olsen.

Lona, som kommer fra stillingen som adm. direktør for Bring Transportløsninger, skal lede Region Oslo, men vil også ha et ansvar for den totale selskapsvirksomheten sammen med Direktør Samlast, Fred Hagen.

Vil styrke teamet

- Jeg ser frem til å begynne i PostNord, et spennende selskap i en rivende utvikling. Forhåpentligvis kan jeg bidra til å styrke teamet, både i Norge generelt og i Oslo spesielt, sier Lona.

Ny viktig rolle

Robert Lona ønskes velkommen av kommunikasjons- og markedsdirektør Ole A. Hagen (t.v.) og finansdirektør Runar Steen.
Robert Lona ønskes velkommen av kommunikasjons- og markedsdirektør Ole A. Hagen (t.v.) og finansdirektør Runar Steen.

Fra 1. mars går Frank Uzlastiran (43), tidligere leder Region Oslo, over i stilling som sjef for Produksjonsoptimering. Han får dermed en sentral og svært viktig rolle i selskapet.

Uzlastiran får ansvar med å utvikle ny produksjonsmodell med blant annet innføring av ny sorteringslogikk og utvidelse av terminalen på Langhus. Forbedring av informasjonskvaliteten i produksjonen blir også en sentral oppgave. 

Har stått i stormen

I fjor høst takket Robert Lona for seg som styreleder i Bring Trucking og som adm. direktør i Bring Transportløsninger, etter 22 år i Posten-konsernet.

Som styreleder i det slovakiske selskapet Bring Trucking har det til tider stormet rundt Robert Lona, ikke minst rundt kabotasjekjøring, sosial dumping og det å være på kant med lover og regler.

Lona har flere ganger måttet tilbakevise påstander og kjempe mot at Postens velkjente merkevare, ifølge dem selv, er gjort til huggestabbe i en kamp for å endre europeisk transportbransje og regelverk.

Powered by Labrador CMS