Bring Frigo AS ble for to år siden solgt til Nor-log Gruppen i Norge. Nå selger Posten også svenske Bring Frigo AB.
Bring Frigo AS ble for to år siden solgt til Nor-log Gruppen i Norge. Nå selger Posten også svenske Bring Frigo AB.

Posten selger Bring Frigo AB

Det Posten-eide selskapet Bring Frigo AB i Sverige selges til det tyskbaserte investeringsselskapet Aurelius.

Publisert

Posten Norge AS og Aurelius har signert avtale om salg av aksjene i Bring Frigo AB med underliggende selskaper til Aurelius. Salget forutsetter godkjennelse av Konkurransetilsynet i Sverige, opplyser Bring i en pressemelding

Bring Frigo er ledende innen temperert logistikk i Sverige og driver et internasjonalt nettverk i Sverige, Danmark, Finland, Nederland, Frankrike og Norge.

Investeringsselskapet Aurelius ser store muligheter i Bring Frigo konsernet fremover.

- Vi har et veldig positivt inntrykk av Bring Frigo og en grundig forståelse av det temperaturstyrte logistikkmarkedet. Vi har blitt imponerte over ledelsen, de positive resultatene etter den nylig fullførte snuoperasjonen og de ambisiøse planene for selskapets fremtidige utvikling. Markedet for temperaturstyrt logistikk vokser, selv om virksomheten har blitt betydelig påvirket av Covid-19-pandemien det siste året. Som en spesialisert investor ser vi at Aurelius kan tilføre virksomheten stor verdi ved å bistå ledelsen i å håndtere eksisterende utfordringer og realisere fremtidig forbedringspotensial. Vi er glade for å ønske Bring Frigo velkommen til Aurelius-konsernet, sier Leif Lupp, administrerende direktør i Aurelius Nordics.

Bring Frigo AB mener Aurelius er godt posisjonert for å ta selskapet videre og forbedre- og utvikle virksomheten videre i et konkurranseintensivt marked.

- Vi tror Aurelius vil være en god eier som har bedre forutsetninger for å utvikle virksomheten videre, sier konserndirektør Thomas Tscherning, styreleder i Bring Frigo AB og konserndirektør i Posten-konsernet.

- Vi ser frem imot å fortsette å utvikle Bring Frigo som et sterkt spesialistselskap innen matlogistikk, og sammen med Aurelius realisere vår ambisiøse forretningsplan i den hensikt å møte våre kunders behov. Med nye utviklede tjenester for en bærekraftig verdikjede vil vi forsterke vår posisjon som den ledende aktøren i Norden, sier Peter Haveneth VD Bring Frigo AB.

Bring Frigo AB driver et nettverk for temperert logistikk i Sverige og internasjonalt. Det omfatter transportmidler for temperert transport, kjøl- og fryselager, samt terminaler tilpasset for transport av varer i et temperaturkontroller nettverk. Bring Frigo hadde i 2020 en omsetning på om lag 2,4 mrd. svenske kroner. Antall ansatte er cirka 900