Toget inn på Brevik Havn

Fra i dag går godset på skinner iBrevikterminalen.

Publisert Sist oppdatert

21. september etablerte CargoNet fast ukentlig togtilbud på elektrifisert jernbane mellom Brevik – Bergen og Brevik – Oslo. Togets avgangstider er tilpasset DFDS Seaways’ short-sea forbindelse til kontinentet og England. North Sea Terminal har ansvaret for omlasting fra sjø til jernbane i Brevik.

Dette er et miljøvennlig intermodalt tilbud for trailere og containere fra BeNeLux og England med videreforbindelse på tog til hele Norge. I tillegg til gode ledetider på Bergen og Oslo, kan hele CargoNets nettverk nås via Alnabru.

- Vi har registrert stor interesse for togløsninger fra spesielt Bergen til Brevik. Med dette tilbudet vil våre kunder i tillegg få et godt jernbanealternativ kombinert med en short-sea løsning fra både kontinentet og England til hele Norge, sier administrerende direktør Arne Fosen i CargoNet.

Løsninger med merverdi

Administrerende direktør Vidar Karlsen i DFDS Logistics forteller at målsetting er å finne løsninger som gir merverdi for kundene.

- Samarbeidet med CargoNet har medført at vi tilbyr markedet et kostnadseffektivt alternativ mellom UK og Bergensområdet. Med denne unike direktelinken mellom kaikanten og skinnegangen går vi fra prat til handling med å overføre gods fra vei til bane. Målsettingen på sikt er å utvikle konseptet med ytterligere destinasjoner i Norge, og på den måten styrke vår trafikk til Brevik. Ambisjonene er blant annet å utvide konseptet til Stavanger, Trondheim og på Nordlandsbanen, forteller Karlsen til Moderne Transport.

Den nye intermodale løsningen blir presentert på Transport & Logistikk-konferansen på Gardermoen i oktober.

- Brevik er en god plassering for en intermodal hub i Norge. Regionen har store volumer inn fra utlandet, samtidig som det produseres mye for eksport. Sjø, bane og vei møtes i Brevik, og gir oss et meget godt utgangspunkt, sier General Manager Steinar Heia i North Sea Terminal.