Borgeskogen Nord er klar for bygging, og kan slik denne illustrasjonen viser, håndtere svært store bygg. Borgeskogen Nordøst ligger på den nærmeste siden av rundkjøringen i bildet, og er klar til bygging til sommeren.

170 mål ny næringseiendom i Borgeskogen

Borgeskogen er allerede et stort næringsområde med logistikk-tunge bedrifter. Nå klargjøres ytterligere 170 mål.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Borgeskogen ligger to minutter unna E18 i Sandefjord kommune.

– Vi ønsker å knytte til oss aktører innen industri, produksjon, lager, verksted, serviceanlegg m.m. Dette kan være bygg i størrelsesintervallet fra 5.000–40.000 m² Ambisjonen er å bygge miljøvennlige og bærekraftige bygg, sier markedsdirektør Anniken Haug i Oxer Eiendom, som sammen med Format Eiendom utvikler området.

Klar for bygging

De to selskapene skal sammen utvikle 85 mål på Borgeskogen Nord og 85 mål på Borgeskogen Nord-Øst, på hver side av nyetablert rundkjøring. Tomtene er godt synlig fra fylkesvei Gryteveien, ferdig opparbeidet og byggeklare med meget god adkomst for store biler. Byggene fundamenteres direkte på fjell og kan leveres raskt etter inngått leieavtale, opplyser selskapene i en pressemelding.

– Det er to områder, der det ene er ferdig planert og steinsatt, mens det andre er planlagt ferdig til sommeren. Her er ferdig regulert og alt av infrastruktur er på plass, forteller prosjektutvikler i Format Eiendom Andreas H. Olsen til MT.

– Det som er unikt med dette området, er at det er såpass stort og såpass klart. De store aktørene ønsker forutsigbarhet, og det kan vi tilby her, sier Olsen.

Etablert område

Borgeskogen Næringspark er et område langs E18 mellom Tønsberg og Sandefjord i Sandefjord kommune, med ca. 130 etablerte virksomheter innen transport/logistikk, industri/produksjon og agentur/engros. Området ble etablert på 90-tallet og huser i dag hele 3.000 ansatte. Ferdig utbygd estimert til 5.000.

– Områdets sentrale beliggenhet med kort vei til Larvik Havn, Torp Flyplass og E18 gjør at vi opplever økende pågang for nye interessenter i området, og flere aktører har nye anlegg under bygging i dag, sier Anniken Haug.

Akershus Eiendom er engasjert som rådgiver i utleieprosessen for tomteområdet Borgeskogen Nord.

Det første området er ferdig planert og klar til bygging.

– Med lang erfaring innen utvikling, forvaltning og drift av eiendom, søker vi etter solide og langsiktige leietakere som kan være med på å berike Borgeskogen Næringsområde ytterligere, sier rådgiver Haakon Himle Skandsen.

Powered by Labrador CMS