Hammerfest-ordfører Alf E. Jakobsen har innbyggerne i ryggen når han og flertallet i kommunestyret går inn for bompengefinansiering.

Tommelen opp for bompenger

I denne byen går ingen i fakkeltog mot bompenger. Her skal tungtransporten frem finansiert med nettopp bompenger.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bompenger får tommelen opp i Hammerfest. I stor kontrast til andre deler av landet betaler bilistene gjerne for å få trafikken ut av bysentrum.

Ifølge NRK skal tungtransport gjennom Hammerfest styres ut fra bysentrum gjennom en tunnel, og som skal finansieres av blant annet bompenger.

Beboere i Hammerfest ser fram til å få bort de store bilene som skaper stor trengsel, spesielt vinterstid. Folk i «verdens nordligste by» er positive til bompengefinansiering av en ny vei inn og ut av bysentrum.

Ingen protestaksjon

I Hammerfest er det ikke ventet noen protestaksjoner mot bompenger. Det er i sterk kontrast til de sterke protestene mot bompengefinansiering i Nord-Jæren.

Den planlagte oppgraderingen av veiene i Hammerfest har en prislapp på 1,9 milliarder og går alt etter planen starter veiprosjektet opp i 2020.

Hammerfest-ordfører Alf E. Jakobsen (Ap) har innbyggerne i ryggen når han og flertallet i kommunestyret går inn for bompengefinansiering.

Forbauset over bompengekritikk

Jakobsen skjønner ikke hvorfor det kommer så mange sterke reaksjoner når det blir snakk om bompengefinansiering. Han mener at det er helt naturlig at alle bidrar.

– Jeg blir litt forbauset, for skal vi tenke miljø, må vi også tenke på denne måten, sier ordføreren om veiprosjektet og bompenger.

– Folk ser at det er nødvendig å gjøre noe med den trafikken vi har i forhold til den utviklingen som man ser i dag, sier Jakobsen til NRK.

Ordføreren er ydmyk for at hammerfestingene ser at dette er løsningen om tungtrafikken skal føres ut av bykjernen.

– Det her en sak vi har holdt på med i så lang tid at vi har holdt på å gi opp, sier Alf E. Jakobsen.

Lederen i Folkeaksjon nei til mer bompenger, Frode Myrhol, mener at plassering av bomstasjon og taksten er avgjørende for hvordan bilistene i Hammerfest tar imot den planlagte finansieringen av en ny tunnel i Hammerfest.

Arne Myrseth (Frp) er en av få politikere i Hammerfest som er uenig i at en ny tunnel i Hammerfest skal finansieres av bompenger.

– Det er fordi det er veldig usosialt. Den menige mann i Hammerfest skal betale for en vei som skal frakte verdier ut av Hammerfest, sier lokalpolitikeren.

Powered by Labrador CMS