175 kroner mellom Sokna og Ørgenvika

Fredag 6. juni, få timer etter offisiell åpning, starter innkreving av bompenger på den nye strekningen på riksvei 7 mellom Sokna og Ørgenvika i Hallingdal.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den nye traseen reduserer avstanden mellom Sokna og Ørgenvika med 20 km.

Innkrevingen starter klokka 20:00, og prisene er 70 kroner for lette kjøretøy med tillatt totalvekt opp til 3.500 kg og 175 kroner for kjøretøy med tillatt totalvekt over 3.500 kg. Motorsykler passerer gratis. Bomstasjonen skal stå i Brekkebygda på østsiden av Ørgenviktunnelen og skal kreve inn bompenger i begge retninger. Bomstasjonen er automatisk og skal passeres uten stopp. Passering med AutoPASS-brikke gir 10 % rabatt. Brikkeavtale kan skaffes ved å kontakte Hallingporten Vegfinans AS.

Utlendinger «kan» betale

Ved passering uten brikke blir det tatt bilde av bilen og registreringsskiltet blir registrert. Man får en faktura i posten med mindre man ikke har betalt på en annen måte. Tiden for ettersending av faktura kan variere fra en til fem måneder. Det er også mulig å betale kontant på servicestasjonene som er Statoil i Gulsvik eller XY-stasjonen i Sokna. Servicestasjonene kan også brukes av utenlandske bilister som ikke har AutoPASS-avtale.

De kan også registrere sitt kredittkort på AutoPASS’ nettside under «Visitor’s payment» innen tre dager etter første passering. Bompenger blir da trukket rett fra konto. Det er ellers fritak for buss i rute, utrykningskjøretøy, elbiler og hydrogenbiler. Disse må ha AutoPASS-brikke for å få fritak. 

 

Powered by Labrador CMS