Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen elsker å være med når bomstasjoner fjernes, her fra E16. Det spørs om han dukker opp når bomringen i Kristiansand ser ut til å bli forlenget i to år.

Frp vil ha mer bompenger i Kristiansand

Vil samle inn mer penger til veiprosjektering og kollektivtiltak.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det Frp-styrte Samferdselsdepartementet har lagt fram forslag om å forlenge bompengeordningen i samferdselspakke for Kristiansandsregionen med inntil 2 år. Forslaget er utarbeidet etter initiativ fra lokale myndigheter, opplyser regjeringen i en pressemelding. 

Samferdselspakke for Kristiansandsregionen, fase 1 ble vedtatt av Stortinget i 2009.  Etter prognosen vil pakken være nedbetalt i 2018.  Forslaget som nå ligger på bordet går ut på at innkrevingen skal forlenges med inntil 2 år eller til innkrevingen eventuelt blir avløst av en ny bompengepakke for Kristiansandsregionen. 

Forlenget innkreving er ventet å gi midler til gjennomføring av prosjekt og tiltak for rundt 400 millioner kroner. I disse planene ligger blant annet prosjektering av E39 mellom Gartnerløkka og Kolsdalen og innløsing av eiendommer langs regulerte strekninger på E39. Videre ombygging av Håneskrysset på E18 vil bli prioritert. 

 Det skal også gå midler til sykkel- og kollektivtrafikktiltak. 

Powered by Labrador CMS