Frp bygger 90 nye bomstasjoner

Kampen mot bompengefinansierte veier ser ut til å være tapt for samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp).

Publisert Sist oppdatert

Regjeringen anslår nemlig at det innen 2017 vil være 90 nye bomstasjoner her i landet, melder NRK Rogaland.

46 nye bomstasjoner er allerede vedtatt. I tillegg tilsier prioriteringene i Nasjonal transportplan ytterligere omkring 44 nye stasjoner innen utgangen av 2017.

Tallene kommer i et svar fra Solvik-Olsens på et spørsmål fra stortingsrepresentant Geir Pollestad (Sp). Pollestad spurte om hvor mange bomstasjoner regjeringen planlegger å åpne i perioden 1. januar i år til utgangen av 2017.

Frp gikk til valg på en knallhard motstand mot bompengefinansierte veier, og Solvik-Olsen understreker at de 14 prosjektene som medfører de 46 vedtatte bommene, ble vedtatt av den rødgrønne regjeringen.

«Hvor mange bomstasjoner som faktisk åpner, gjenstår å se. Dagens regjering har en annen politikk enn den rødgrønne regjeringen og vil redusere bompengeandelen fremover», skriver han.

16 nye bomstasjoner kommer i forbindelse med gjennomføringen av den såkalte miljøpakke Trondheim, trinn 2.

Fire nye stasjoner vil komme både på E134 mellom Tresfjordbrua og Vågstrandstunnelen i Møre og Romsdal og på E18-strekningen fra Gulli til Langåker i Vestfold. E16 mellom Kongsvinger og Slomarka vil dessuten få tre nye bomstasjoner.

 

Powered by Labrador CMS