Frp bygger 90 nye bomstasjoner

Kampen mot bompengefinansierte veier ser ut til å være tapt for samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp).

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Regjeringen anslår nemlig at det innen 2017 vil være 90 nye bomstasjoner her i landet, melder NRK Rogaland.

46 nye bomstasjoner er allerede vedtatt. I tillegg tilsier prioriteringene i Nasjonal transportplan ytterligere omkring 44 nye stasjoner innen utgangen av 2017.

Tallene kommer i et svar fra Solvik-Olsens på et spørsmål fra stortingsrepresentant Geir Pollestad (Sp). Pollestad spurte om hvor mange bomstasjoner regjeringen planlegger å åpne i perioden 1. januar i år til utgangen av 2017.

Frp gikk til valg på en knallhard motstand mot bompengefinansierte veier, og Solvik-Olsen understreker at de 14 prosjektene som medfører de 46 vedtatte bommene, ble vedtatt av den rødgrønne regjeringen.

«Hvor mange bomstasjoner som faktisk åpner, gjenstår å se. Dagens regjering har en annen politikk enn den rødgrønne regjeringen og vil redusere bompengeandelen fremover», skriver han.

16 nye bomstasjoner kommer i forbindelse med gjennomføringen av den såkalte miljøpakke Trondheim, trinn 2.

Fire nye stasjoner vil komme både på E134 mellom Tresfjordbrua og Vågstrandstunnelen i Møre og Romsdal og på E18-strekningen fra Gulli til Langåker i Vestfold. E16 mellom Kongsvinger og Slomarka vil dessuten få tre nye bomstasjoner.

 

Powered by Labrador CMS