Illustrasjon av hvordan vogntoget skal se ut.
Illustrasjon av hvordan vogntoget skal se ut.

Elektrisk 74-tonner

Scania skal levere en elektrisk trekkvogn til et vogntog med 74 tonn totalvekt til gruveselskapet Boliden i Sverige denne våren.

Publisert

Vogntoget skal kjøres av transportselskapet Renfors Åkeri AB på en 30 km tur-retur-rute på offentlig vei ved gruven i Nord-Sverige.

- Nok en gang viser vi at det er teknisk mulig med helt elektrifiserte løsninger for tunge kjøretøy. Utviklingen går raskt, sier Fredrik Allard, leder for E-mobility, Scania.

- Å prøve en elektrifisert løsning for svært tunge kjøretøy på et tidlig stadium og bidra til utvikling og overgang til bærekraftige løsninger er veldig i tråd med vår agenda, sier Jonas Ranggård, Program Manager, Boliden.

De tekniske løsningene til den elektrifiserte lastebilen er basert på dagens serieproduserte teknologi men med kraftigere komponenter, noe som skal få det elektrifiserte kjøretøyet til å fungere under de tøffe transport-operasjonene.

Levering av lastebilen er planlagt i andre kvartal 2022. Prosjektet er en del av REEL, Regional Electrified Logistics, et initiativ ledet av organisasjonen Closer og støttet av programmet Fordonsstrategisk forskning och Innovation (FFI) for å bane vei for overgangen til en elektrifisert godstransport i det svenske markedet.

I nyhetsmeldingen fra Scania om lastebilen, står det ikke noen tekniske detaljer.

Powered by Labrador CMS