Store transportfly fra Bodø

Sjømatnæringa vil ha store transportfly som kan frakte sjømat fra Bodø.

Publisert

Næringsorganisasjonen Sjømatbedriftene (tidlegere NSL) jobber for at den nye flyplassen i Bodø skal ha kapasitet for store transportfly med sjømat.

Det er allerede kjent at dagens flyplass i Bodø skal erstattes med en ny og større flyplass. Etter planen skal en ny lufthavn stå ferdig i 2025.

Stort behov

Laksenæringen har lenge fremhevet behovet for en større flyplass med kapasitet til å håndtere store laksefly til Asia.

– Det er viktig at den nye flyplassen blir bygd for framtida. Bodø kan bli en transport-hub for sjømat i mye større grad enn byen er i dag. Her er store muligheter til å kombinere flytransport med veg, bane og sjø, under forutsetning av at flystripa blir tilstrekkelig lang for store transportfly, sier fagsjef Kjetil Hestad i Sjømatbedriftene (tidligere Norske Sjømatbedrifters Landsforening) til IntraFish.

Hestad har allerede tatt saken opp på Stortinget.

Avinor er i gang med å planlegge hva den nye flyplassen i Bodø.

 
 

Det nye klippfisk-eventyret

Nylig skrev Mtlogistikk om det nye klippfisk-eventyret, og at det for første gang i nyere tid skal eksporteres klippfisk fra Bodø direkte til Brasil og Karibia.

Før jul startet Nordnorsk Klippfisk Kompani byggingen av fiskefabrikken som skal bidra til å gjenreise Bodø som fiskeri-by. Bygget skal stå ferdig til sommeren.