Store transportfly fra Bodø

Sjømatnæringa vil ha store transportfly som kan frakte sjømat fra Bodø.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Næringsorganisasjonen Sjømatbedriftene (tidlegere NSL) jobber for at den nye flyplassen i Bodø skal ha kapasitet for store transportfly med sjømat.

Det er allerede kjent at dagens flyplass i Bodø skal erstattes med en ny og større flyplass. Etter planen skal en ny lufthavn stå ferdig i 2025.

Stort behov

Laksenæringen har lenge fremhevet behovet for en større flyplass med kapasitet til å håndtere store laksefly til Asia.

– Det er viktig at den nye flyplassen blir bygd for framtida. Bodø kan bli en transport-hub for sjømat i mye større grad enn byen er i dag. Her er store muligheter til å kombinere flytransport med veg, bane og sjø, under forutsetning av at flystripa blir tilstrekkelig lang for store transportfly, sier fagsjef Kjetil Hestad i Sjømatbedriftene (tidligere Norske Sjømatbedrifters Landsforening) til IntraFish.

Hestad har allerede tatt saken opp på Stortinget.

Avinor er i gang med å planlegge hva den nye flyplassen i Bodø.

 

Det nye klippfisk-eventyret

Nylig skrev Mtlogistikk om det nye klippfisk-eventyret, og at det for første gang i nyere tid skal eksporteres klippfisk fra Bodø direkte til Brasil og Karibia.

Før jul startet Nordnorsk Klippfisk Kompani byggingen av fiskefabrikken som skal bidra til å gjenreise Bodø som fiskeri-by. Bygget skal stå ferdig til sommeren.

Powered by Labrador CMS