FABRIKKTEAM: Salgssjef Mats Danielsen (fra venstre), prosjektselger Tore Bakken og tidligere eier og nå prosjektselger Terje Danielsen gleder seg over å kunne representere BLS fullt og helt. .

Styrket med fabrikken i ryggen

DRØBAK: For et år siden ble Nordic Racking Group kjøpt opp av den svenske lagersystemprodusenten BLS AS. Nå merker selskapet fordelene med å være fabrikkeid.

Publisert Sist oppdatert

Nordic Racking Group (NRG) har siden 2014 forsynt det norske markedet med lagerinnredning, og de siste årene fra den svenske produsenten BLS – Brännehylte Lagersystem. Det har gått såpass bra at den svenske leverandøren i begynnelsen av fjoråret kjøpte alle aksjene i NRG.

PROSJEKT: BLS har nylig levert innredningen til Bring Warehousings nye lager i Drøbak, i Bring-grønt uten ekstra kostnad.

Det skjedde etter at NRG nesten hadde doblet omsetningen fra 2021 til 2022, fra 45 millioner til 78 millioner kroner.

– BLS er bare en av to produsenter som produserer pallereoler i Skandinavia. De har hatt en voldsom vekst i Sverige, og ønsket å ha kontroll på salget i Norge. Så etter flere års vellykket samarbeid så vi at for å være en del av de største prosjektene må vi være en del av fabrikken, forteller Mats Danielsen, salgssjef og prosjektselger.

Omprofilert

BLS kjøpte derfor ut eierne, blant annet Terje Danielsen, som tidligere har vært med å bygge opp Constructor AS, og omprofilerer selskapet til BLS. Det første året under BLS-paraplyen omsatte selskapet konvensjonelt lager utstyr i 2023 for rundt 90 millioner kroner. Dermed er BLS en av de største leverandørene av konvensjonelle lagerreoler i Norge.

GODT SAMARBEID: Innredningen i det nye lageret er levert av BLS, tidligere Nordic Racking tidligere Nordic Racking Group. Fra venstre: Tore Bakken (BLS), Mats Danielsen (BLS), Øystein Hagen (Bring), Vidar Aakerholm (Bring) og Terje Danielsen (BLS).

– Vi har en ganske enkel strategi. Der alle andre løper rundt og skriker etter de beste automasjonsløsningene, så vet vi og ser vi at konvensjonelle lagre skal du ha i 50 år til. Vi skal bli størst og best på konvensjonelle lager, sier Mats Danielsen.

Han sitter på møterommet til Bring Warehousing i deres nye anlegg i Drøbak når han forteller om utviklingen. Her har BLS levert 17.000 palleplasser samt småvarehyller for plukk. Nettopp 3PL-logistikk som Bring Warehousing gjør i Drøbak er en helt egen satsing for BLS.

– For det er standard reoler omtrent så langt øyet kan se, sier Mats Danielsen.

BLS har en ganske bred portefølje med mesaniner, pallereoler, småvarereoler, grenreoler, dekkreoler og mobile reoler og så videre.

Rask levering

HELEID: Som i Formel 1 er det en fordel å være et fabrikkteam. Da får man tilgang på oppgradringer og tilpasning raskere. Her fra BLS-fabrikken i Kulltorp i Småland.

Fordelen med å være både fabrikk og forhandler er at man til enhver tid har full kontroll på leveringstider, og det er enkelt å tilby kundene tilpasninger raskt.

– Vi skal kunne levere 10.000–20.000 palleplasser på fem-seks uker. Vi kan så montere det på to-tre uker med egne montasjeteam, sier Danielsen.

Tore Bakken er nyansatt prosjektselger og kommer fra Jungheinrich. Han fortsetter på tankerekker om fordelene med å være fabrikkeid.

– En av de største fordelene er at jeg sitter og tegner rett inn i konstruksjonsprogrammene til BLS og har full kontroll på leverings- og produksjonstid. Vi har «nærhet» til endringer og kan snakke rett med konstruktørene underveis om endringer, sier Bakken.

– BLS er veldig fremme i skoa på 3D-verktøy. Det gjør at man kan sitte med kunden, finne løsninger raskt og nesten få en pris med en gang, sier Bakken.

Å være en del av det svenske selskapet gir også synergieffekter over grensen. Det er mange kunder som finnes på begge siden av grensen.

Og nettopp avtalen med Bring i Drøbak kom i stand etter et referansebesøk hos JAS i Moss. Bygget til JAS var nemlig i likhet med Brings nybygg levert av Fabritius, og var så godt som likt. Da ble Bring fortalt at det var BLS som hadde levert anlegget i Moss, og dermed kom etter hvert avtalen i stand.

Pris viktigst – tross alt

Likevel er det ingen hemmelighet at det er pris som er den aller mest avgjørende faktoren når en aktør som Bring velger leverandør.

– Mye går jo på pris i dag, men også kompetanse. Terje Danielsen har holdt på med dette lenge, og vi fikk et godt inntrykk. Vi brukte en del tid frem og tilbake, men de var også desidert billigst, sier logistikkdirektør hos Bring Warehousing, Øystein Hagen.

Både han og BLS-gutta er for øvrig veldig fornøyd med nybyggets beskaffenhet, og roser kvaliteten Fabritius har levert.

– Fabritius har vært flinke på å få gulvet flatt. Det har nesten ikke vært behov for nivelleringsplater i monteringen. Dette er det retteste gulvet vi har jobbet på, sier Terje Danielsen.

BLS er for øvrig i gang med et nytt spennende prosjekt ved Constellation Cold Logistics’ (tidligere Glacio) nye anlegg på Sem ved Tønsberg. Her skal BLS montere cirka 13.500 palleplasser i mobiler reoler, fordelt på to soner frys og en sone kjøl.

Powered by Labrador CMS