Regionsdirektør Frank Uzlastiran er svært fornøyd med tingenes tilstand og skryter av den gode stemningen blant terminalansatte og sjåfører.

Pakkerekord på pakkerekord

200.000 kolli ble håndtert på PostNords Oslo-terminaler tirsdag 3. desember. Det er ny rekord.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På Alfaset-terminalen ble det håndtert 170.000 kolli, mot 156.000 kolli på samme dag i fjor.

Ifølge regionsdirektør Frank Uzlastiran i PostNord har tiltakene før denne travle førjulstiden vært avgjørende, hvor en har hatt god kontroll på de store volumene.

— Vi har god kontroll på produksjonen inne på terminal, men uanmeldte ekstravolumer gjør det litt uoversiktlig. I det store og hele er vi à jour med produksjon i Region Oslo. Jeg vet at været har skapt noen utfordringer i deler av landet, som igjen har medført til noen forsinkelser, sier Uzlastiran.

Topper seg onsdag

Det var totalt 200.000 kolli innom Oslo-terminalene tirsdag, 170.000 på Alfaset og 30.000 på Langhus. Til tross for kollirekorden på Alfaset tirsdag forventes en topp onsdag 4. desember med et estimat på ca. 205.000 kolli på Alfaset, og 40.000 på Langhus. Etter onsdagen vil det gradvis roe seg ned inn mot helgen.

- Årets førjulshandel med Black Friday i fokus har så langt vært utrolig spennende, og det er god stemning på terminal og blant våre sjåfører. Alle er 100% skjerpet, sier Uzlastiran som understreker hvor stolt han er av medarbeiderne.

Økt netthandel = flere kolli

Nylig kom også PostNords halvårsrapport av «Netthandel i Norden» ut. Denne beskriver utviklingen og forbrukeratferden knyttet til handel på nett, og er en rapport PostNord har gitt ut hvert år siden 2009.

Kommunikasjonssjef i PostNord, Bjørn Thorvaldsen er ikke i tvil om at økt netthandel avler mer pakker, og at dette er en av hovedårsakene til at terminalen på Alfaset nå har satt ny kollirekord.

— Første halvår i 2019 handlet vi nordmenn for 24 milliarder kroner. Dermed passerer vi fjoråret hvor vi på samme tid handlet for 22,5 milliarder. Omsetningen for netthandelen øker og nordmenn handler for mest pr. person i Norden, hvor vi i snitt handlet for 6016 kroner første halvår av 2019, sier Thorvaldsen.

Powered by Labrador CMS