– Vi er klare når det braker løs, sier regionsdirektør Frank Uzlastiran i PostNord, Oslo.

280.000 kolli i døgnet

PostNord tar høyde for det som braker løs i uke 49, første uken i desember. Det dreier seg om en hjemleveringsvekst på 80 prosent.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Utfordringen er enorm for at julehandelen, Black Friday og Black Week skal gå så knirkefritt som overhodet mulig.

Regionsdirektør for Oslo, Frank Uzlastiran, forteller om flere tiltak som er iverksatt før årets høysesong.

- Det estimerte toppdøgnet ser ut til å bli onsdag i uke 49. Estimerte tall viser 235.000-245.000 kolli i region Oslo. Maksimal kapasitet i regionen estimerer vi til å være 280.000 kolli. Kapasiteten er det ingenting å utsette på, men utfordringen blir å holde seg til den oppsatte planen, sier han.

Enorm vekst

Hjemleveringsterminalen i Lørenskog har en vekst på 70-80 prosent sammenlignet med fjoråret, noe som gjør at flere alternativer er vurdert.

- På bakgrunn av veksten vi ser på Lørenskog leier vi ekstra areal av utleier i perioden. Samtidig er det viktig å være i god dialog med distribusjonsnettet i Oslo inn mot PEAK-perioden, sier Uzlastiran.

Oppskriften

- Det viktigste grepet blir å nøye planlegge uke, dag og timesproduksjon, og da spesielt uke 49. Også fordelingen av alle trafikker som er på vei mot Oslo blir viktig. Dette var den største suksessfaktoren i fjor. Det betyr at vi overvåker alle enheter og fordeler de til Alfaset og Langhus etter godsstruktur på enhet og status på avdelingene i region.

PostNord styrker også IT-siden i den mest hektiske perioden.

- Vi har også IT-personell og teknikere fra leverandører som vil overvåke anleggene 24 timer i døgnet. Dette for å minimere nedetid i sorteringsanleggene. Ingen ledere har ferie i perioden, sier regionsdirektøren som også har en plan B.

– Vi har nødplan om anlegget skulle stanse og en eskaleringsplan ved driftsforstyrrelser. Alt dette har vi god kontroll på. Totalt sett har vi et godt bilde av det vi skal gjennom, med tirsdag, onsdag og torsdag i uke 49 som de mest kritiske dagene, sier Frank Uzlastiran.

Powered by Labrador CMS