Ras rammer Schenkertoget

Togavsporing i Sverige rammer varedistribusjonen til og fra Nord-Norge.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

DB Schenker måtte innstille togavgangene mandag kveld mellom Oslo og Narvik via Sverige på grunn av raset på den svenske Stambanen.

Intermodal-stopp

– Jernbanen var stengt for all intermodal trafikk, sier Jon Austrheim, avd. direktør Trafikk/distribusjon i Schenker.

DB Schenker setter opp tog fra Oslo og Narvik tirsdag kveld hvis Stambanen åpnes onsdag 16. mai. Det vil gå tog både onsdag og torsdag kveld.

- Det vil være noe etterslep av gods som følge av innstilte tog, men vi regner med at godsfremføringen vil være ajour over Pinse, sier Austrheim.

Via Nordlandsbanen

Som midlertidige løsninger har Schenker sendt en del gods via Nordlandsbanen. Bilfremføring er også benyttet.

- Stengte toglinjer har ført til forsinkelser og bidrar til høyere fremføringskostnader, noe vi beklager, sier direktør Landtransport/Marked Bjørn Tore Elstad.

Han understreker at det er stor pågang av kunder som ønsker å benytte disse togene. Han håper derfor at jernbanesporet på strekningen kan få en mer forutsigbar kvalitet og bedre pålitelighet.

Redusert på Ofotbanen

I sommer skal Ofotbanen oppgraderes, noe som innebærer nedsatt fremføring og store forsinkelser. Det blir også store anleggsarbeider på svensk side. I uke 28-29 vil banen være helt stengt for trafikk. Schenker må i den perioden opprette alternativ fremføring med omlasting til bil i Kiruna.

Powered by Labrador CMS