- Vi krangler ikke!

"Freja og DB Schenker krangler ikke!"

Publisert Sist oppdatert

Det er den tydelige beskjeden fra Kjell Arne Eloranta, adm. direktør i Freja Transport & Logistics i Norge. Han satt fredagskaffen i halsen da han åpnet MTs nyhetsbrev tidligere i dag og leste tittelen «Freja og Schenker krangler». Han tar det hele med et smil, men presiserer at dette ikke er sant.

- Konkurrenter? Ja. Men vi krangler ikke med DB Schenker. Vi har en god tone, vi. Jeg ser at artikkelen på SCM.dk med intervjuet av Jørgen (Jørgen Hansen, gründer og adm. direktør i Freja Transport & Logistics-konsernet, red.anm.) åpner for spissformuleringer, men det er på sin plass å tone dette ned. I alle fall når man tar et intervju i Danmark og setter likhetstegn direkte til norske forhold, innleder Eloranta.

- Det er også på sin plass å påpeke at Jørgen hverken nevnte Bring, PostNord eller DB Schenker med navn i artikkelen, dette sto for journalistens egen regning. Jørgen refererte til «konkurranse fra statseide selskaper», og at man da trekker opp at «Freja krangler med Schenker» blir helt feil. Jeg kjenner Bjørn Tore Elstad i DB Schenker godt, og han var i sin fulle rett til å presisere at Schenker ikke driver med prisdumping. Her i Norge mener jeg konkurransen er tøff, men rettferdig, og vi jobber knallhardt hver eneste dag for å øke markedsandelene våre, avslutter Eloranta.