Tar logistikkansvaret på strak arm

Bjørn Andersen (43) ble 1. april ansatt som logistikksjef i Norske Skog Saugbrugs i Halden.

Publisert Sist oppdatert

Haldenseren Andersen har bred erfaring fra bransjen og en solid ballast til å lede Saugbrugs logistikkavdeling med 40 ansatte.

Fra Nexans

Han kommer fra stilling som logistikkansvarlig og prosjektleder innen SAP-systemene i Nexans, hvor han arbeidet i syv år. Andersen har Bachelor logistikk fra BI, samt Master of Management fra samme studieinstitusjon. Han har også jobbet som logistikksjef i både Industriprodukter AS og Haaland & Hamre AS.

Målsetting

Andersen forteller til MTlogistikk at målet nå er en mer kostnadseffektiv logistikk i en bedrift i en utfordrende markedssituasjon med logistikk-kostnader over gjennomsnittet.

Omstillinger

Norske Skog Saugbrugs har en årlig omsetning på 2,5 – 3 milliarder kroner. Helt siden starten i 1859 har det som den gangen ble Saugbrugsforeningen vært vant med krav til omstillinger og teknologisk utvikling for å tilpasse seg regulatoriske og markedsmessige endringer.

Sagbrukseiere

11 fremsynte sagbrukseiere slo den gangen sine sagbruk sammen i et selskap, mye på grunn av endringer i rammebetingelsene for sagbrukene.

Saugbrugsforeningen har gjennom 150 år utviklet seg til å bli en av verdens største og mest moderne produsenter av superkalandrert (SC) magasinpapir. De siste 20 årene som et av selskapene i industrigiganten Norske Skog.