Tar logistikkansvaret på strak arm

- Målet er en kostnadseffektiv logistikk, sier Saugbrugs nyansatte logistikksjef, Bjørn Andersen. Møt ham «Etter kontortid».

Publisert Sist oppdatert

Andersen har nå ansvaret for logistikkavdelingen i Norske Skog Saugbrugs i Halden med 40 ansatte.

Haldenserens målsetting er en mer kostnadseffektiv logistikk i en bedrift i en utfordrende markedssituasjon med logistikk-kostnader over gjennomsnittet.

Norske Skog Saugbrugs har en årlig omsetning på 2,5 – 3 milliarder kroner. Helt siden starten i 1859 har Saugbrugsforeningen vært vant med krav til omstillinger og teknologisk utvikling for å tilpasse seg regulatoriske og markedsmessige endringer.

 

Navn: Bjørn Andersen

Aktuell som? Logistikksjef Norske Skog Saugbrugs

I arbeidstiden treffer du meg på? Stort sett ved Iddefjordens bredder hvor vi har vår logistikkavdeling.

 

På CV'n

 

Alder:  43

Stilling:  Logistikksjef

Oppvokst:  Halden

Bor:  Halden

Karrierebakgrunn: Utdanning fra BI med Bachelor og Master of Management. Innkjøp- og logistikkrelaterte jobber i Allergan, Haaland&Hamre, Industriprodukter og Nexans.

Sivil status:  Gift og 2 gutter på 12 og 13

Fritidsinteresser: Trener 12-årslaget til Kvik Halden FK og prøver også å være pappa på sidelinjen til 13–åringen så ofte som mulig.

 

10 kjappe:

 

1.   Hva fyller du helst helgen med?

Har en hytte på Øddø utenfor Strømstad, så i sommerhalvåret trives vi best der med båtliv, god mat og drikke med gode venner. Vinterstid tar vi gjerne noen helger på fjellet når vi ønsker å oppleve snø.

2.   Det beste med jobben min?

Som nyansatt er mye fortsatt nytt i en industri som er i omstilling. Har så langt møtt kollegaer som viser mye initiativ og en stor endringsvilje.

3.   Hvor går drømmeferien?

Bortsett fra Øddø? Noen uker med bil i Australia med alt det landet kan by på ville vært en flott opplevelse.

4.   Du kan se ett program på TV. Hva velger du?

Vi blir ofte 3 mot 1 når det er en god fotballkamp som sendes. Men har også stor sans for mye av humoren i ”Torsdagskveld fra Nydalen” og ”Dag”.

5.   Jobbmessige høydepunkt siste år?

Etter 7 år i Nexans med en eventyrlig vekst var det godt å ha følelsen av at man hadde levert en god innsats og noe varig når jeg valgte å gjøre et bytte.

6.   Tittelen på førstesideoppslaget du helst vil lese i VG?

Sommeren 2013 var den beste på flere ti-år.

7.   Tittelen på førstesideoppslaget du helst vil lese i MT?

Transportplanen prioriterer høyt samme rammevilkår for tømmertransporter på linje med resten av Norden og terskelproblematikken i Iddefjorden/Ringdalsfjorden blir nå løst.

8.   Du blir diktator i Norge for et år. Hva ville du gjort?

Investert i utdanning og utvikling for næringer som vil kreve høy kompetanse for kommende generasjon(er). Investert i en infrastruktur som dekker de reelle prognosene om 20 år. Fryst lønninger, skatter og avgifter.

9.   Hva er logistikkbransjens største utfordring de nærmeste årene?

Det generelt høye kostnadsnivået i Norge vil være en utfordring for de fleste bransjer. Logistikktilbyderne i Norge må levere mer enn det lille ekstra for å oppveie prisforskjellene mot konkurrenter som har lønnsnivå på under det halve av oss.

10.  Ja eller Nei til EU?

Jeg har nok gått fra ja til nei. Noe egoistisk sett ut i fra Norges særegne økonomiske situasjon. Men jeg tror dagens EU er positivt for mange av medlemslandene i den situasjonen de befinner seg i. Og et samlet EU vil være en sikring for at det er et fellesskap som finner løsninger.