Slik ser dieselkriminalitet ut

Med denne semitraileren forsøkte tyver åta tusenvis av liter med diesel fra entreprenørbedriften Bjelland AS. Det endte med at de ble tatt selv.

Publisert Sist oppdatert

Fredag 12. april ble tanken ved hovedkontoret til Bjelland AS på Klepp i Rogaland fylt. Den inneholdt da 20.000 liter blank diesel. Natt til søndag klipte noen seg gjennom gjerdet, satte lys og kamera ut av spill og åpnet dieseltanken.

Tyvene forlot stedet uten å ha fått med deg noe diesel, antakeligvis fordi de hadde problemer med pumpeutstyret. Av det som ble fanget opp på kameraet til nabobedriften på industriområdet, kommer det frem av de sto på plassen i to timer før de forlot stedet.

3 rumenere arrestert

Ansatte i Bjelland AS, med daglig leder Ole Bjelland i spissen, begynte å tråle E39 mellom Stavanger og Kristiansand etter to rumenske trekkbiler med semitrailere. De viste hvordan da så ut på grunn av naboens overvåkningskamera.

Markedssjef i bedriften, Petter Bjelland, kom over de to bilene langs E39 ved Moi. Den ene bilen kjørte mot Stavanger, mens den andre ble stående. Politiet ble tilkalt av Ole Bjelland. Det viste seg at bilen som ble stående var tom, så de to rumenerne her fikk kjøre videre. Den andre bilen hadde tomme tanker på flere tusen liter, pumpeutstyr og verktøy i semitraileren. De tre rumenerne i denne ble arrestert.

- De satt forkomne og livredde i trekkbilen. De var bare noen stakkars gutter. Det var nok ikke oss eller politiet de var redde for, men hvordan bakmennene ville straffe dem for å ha blitt tatt, sier Ole Bjelland til MTlogistikk.no.

(Artikkelen fortsetter under bildene)

Vanskelig å få politihjelp

I september 2012 ble det stjålet anslagsvis 15.000 liter blank diesel fra anlegget til Bjelland AS. Her ble nøyaktig samme fremgangsmetode brukt som ved det mislykkede forsøket i april i år.

Ole Bjelland anmeldte innbruddet, men saken ble henlagt.

- Det virker som om det er vanskelig for politiet å ta tak i slike saker, selv om det er et veldig stort problem. Det var diesel for 150.000 kroner vi ble fratatt i fjor, sier Bjelland.

Da politiet var nølende også til å gripe inn i Bjellands jakt på dieseltyvene i april, fikk de klar beskjed om at Bjelland kom til å ta dem selv hvis ikke de gjorde det.

- Men da politiet kom, gjorde de en veldig god jobb, opplyser han.