Biltema planlegger en utvidelse som skal øke kapasiteten fra 500.000 til 750 000 pallplasser. Her fra anlegget i Halmstad.
Biltema planlegger en utvidelse som skal øke kapasiteten fra 500.000 til 750 000 pallplasser. Her fra anlegget i Halmstad.

Biltema lager logistikkselskap

Biltema Logistics får i oppdrag å legge til rette for mer fleksibel transport, mer effektive lagre og smartere miljøløsninger.

Publisert

Det nye selskapet, som skal gjøre alt i sin makt for å sørge for at kunder får riktig produkt til riktig tid, har 450 ansatte. Om sommeren ansettes 300 ekstra personer. I tillegg finnes det en pool med 100 studenter som er klare til å bidra. Virksomheten er først og fremst konsentrert rundt fire store lagerbygninger i Halmstad, opplyser Biltema i en pressemelding.

Fakta om Biltema Logistics:

  • 500 000 palleplasser.
  • 225 000 m² lagerplass.
  • Det planlegges ca 120 000 m² nye lager.
  • Langtransport gjøres med fartøy.
  • I Norge transporteres mesteparten av varene ved hjelp av tog.

Antall ansatte sammen med antall pallplasser gjør dette til en av Nordens største logistikkenheter.

Biltemas kraftige ekspansjon fører nå til at flere lager må bygges.

– Først og fremst skal vi arbeide enda smartere. Kundene ønsker naturlig nok at produktene de ønsker å kjøpe, alltid er tilgjengelige i varehusene, sier Bjarne Sandberg, administrerende direktør for Biltema Logistics.

– I tillegg ønsker kundene at produktene transporteres og lagres på en miljøvennlig måte. Derfor satser vi blant annet på å videreutvikle Biltema-toget istedenfor lastebiltransport, sier Sandberg.

– En stor reduksjon i forbruket av strekkfilm er et annet eksempel som følger av den nye måten å jobbe på.

Det tilsvarer en besparing på ca. 97 % eller 90 tonn strekkfilm sammenlignet med foregående år fortsetter Bjarne.

For å holde tritt med Biltemas videre ekspansjon, planlegger vi ytterligere 120 000 m², noe som vi gi en kapasitet på ca. 750 000 pallplasser.