Drammen havn er Norges viktigste importhavn for biler. Her fotografert i 2021.

Ny bilrekord i Drammen

Aldri tidligere har så mange biler blitt losset i Drammen på en måned som i november. Faktisk er den nye rekorden 40 prosent høyere enn forrige rekord.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hele 17.692 biler trillet over kaikanten i en hektisk måned i Drammen Havn. Rederier, speditører, transportører og en lang rekke medarbeidere på Holmen i Drammen har jobbet på høygir for å få bilene i land og videre ut til bilforhandlere og ventende kunder.

Den nye rekorden ligger 40 prosent over forrige rekordmåned, opplyser havna.

- Alle aktørers evne og vilje til å justere og tilpasse seg hverandre har vært svært viktig for å få til dette solide løftet, sier Havnedirektør Arne Fosen.

Samtidig er det avgjørende for billogistikken at transporten videre fra Drammen også fungerer godt. Mange kunder i hele landet gleder seg til å ta i bruk sin nye bil før året er omme.

- Vårt inntrykk er at forsyningskjedene til bilbransjen har klart å tilpasse seg mange av utfordringene som Korona og krigen i Ukraina ga. Samtidig ser vi også at flere bilprodusenter har prioritert det norske markedet i månedene før avgiftsendringene som forventes fra nyttår, sier Fosen.

Også i desember forventes stor aktivitet i Drammen, og spenningen lever videre om rekorden fra 2021 med 118.452 importerte biler blir slått i år.

Powered by Labrador CMS