HOLMESTRAND-ORFØREREN OM LOGISTIKKBOOMEN I SANDE:

Holmestrand-ordfører Elin Gran Weggesrud, er glade for alle de nye arbeidsplassene B. H. Ramberg og andre logistikkbedrifter bidrar med til kommunen.
Holmestrand-ordfører Elin Gran Weggesrud, er glade for alle de nye arbeidsplassene B. H. Ramberg og andre logistikkbedrifter bidrar med til kommunen.

- Den viktigste beslutningen vi har tatt!

Elin Gran Weggesrud, ordfører i Holmestrand kommune, ser med begeistring på den utviklingen som skjer i næringsparken i Sande helt nord i kommunen.

Publisert Sist oppdatert

Næringsområdet vi trodde skulle bli fylt opp i løpet av ti år har overgått alle forventinger og blitt fylt på tre år. Det har vært en eventyrlig reise og det at vi åpnet opp for næringsvirksomhet her er kanskje den viktigste beslutningen vi lokalpolitikere har tatt i vår tid, sier hun.

Askos nye Oslofjordlager, nærmeste nabo til B.H. Ramberg, fikk logistikkballen til å begynne å rulle i Sande.
Askos nye Oslofjordlager, nærmeste nabo til B.H. Ramberg, fikk logistikkballen til å begynne å rulle i Sande.

Før arbeidsplassene begynte å komme tippet hun at logistikksatsingen i Sande - direkte og indirekte -kunne skape 500 til 1000 nye arbeidsplasser i kommunen.

- Det er ikke umulig at jeg må spise i meg de ordene, men det ville i så fall vært svært hyggelig om det viste seg at kommunen har vært for pessimistisk, smiler hun.

Sande og Holmestrand kommune er i stor grad en landlig kommune. Etter at hjørnestensbedriften Sande Paper Mill, som produserte bølgepapp, la ned virksomheten i 2002 har det vært begrenset med industriarbeidsplasser i kommunen.

- At det satses innen logistikk- og lager er derfor viktig for oss, siden vi har manglet større arbeidsplasser for fagarbeidere i kommunen vår, sier ordføreren.

Ordføreren forteller at kommunen holder dørene åpne for videre vekst i Sande.

- Vi ønsker å være en viktig støttespiller for næringslivsaktører som ønsker å etablere seg i kommunen, sier hun.

Satser på ungdommen

I sin åpningstale hyllet Terje Claussen, daglig leder i B.H. Ramberg, kommunen for å være imøtekommende og løsningsorientert.

- Vi har blitt veldig godt mottatt i kommunen og har følt oss veldig velkommen her. Derfor er det også viktig for oss å gi noe tilbake til lokalmiljøet. Siden nyttår har vi ansatt cirka ti medarbeidere fra kommunen, og har blant annet prøvd å tilrettelegge for ungdommer som ønsker deltidsjobb. I en landkommune er det jo ikke alltid like store muligheter for deltidsjobb som i byene. Og vi er svært fornøyde med de vi har hos oss, forteller Claussen, som i prosessen har hatt en god dialog med kommunen, NAV og skoleverket.

Sammen med Asko, Postnord og andre aktører i næringsparken har bedriften også vært en pådriver for den nye logistikklinjen på Sande videreående skole.

Powered by Labrador CMS