Noplas markedsdirektør og partner, Ulf Erling Rinnan, har suksessnøkkelen til sprøytestøpt plastemballasje.
Noplas markedsdirektør og partner, Ulf Erling Rinnan, har suksessnøkkelen til sprøytestøpt plastemballasje.

Suksessen fortsetter i 2019

Markedsdirektør og partner Ulf Erling Rinnan i Nopla AS går fra suksess til suksess.

Publisert

Norges ledende leverandør av sprøytestøpt plastemballasje til lager/logistikk og distribusjonsmarkedet vil i 2019 passere 100 mill. kroner i omsetning.

I fjor undertegnet Nopla en langsiktig avtale med Norsk Lastbærer Pool AS (NLP) om produksjon og levering av plast ombrukskasser. Nylanseringen er en ny type plastkasser for transport av havbruksprodukter.

- Nå går produksjonen av plastkasser til NLP for fullt på Noplas produksjonsanlegg i Leksvik i Trøndelag, sier Rinnan som også forteller om et fremgangsrikt fjorår for bedriften.

Markedsdirektøren fremhever spesielt den gode utviklingen på eksportmarkedet.

God leverandørstatus

Han er også stolt av å kunne fortelle at Nopla er blitt nominert til årets leverandør av flere nordiske distributører, dette i konkurranse med leverandører fra hele verden.

- Vårt lager på Løten viser seg å ha vært en fornuftig løsning på våre logistikkutfordringer, og som har styrket vår leveringsevne betraktelig. Dette gjør at vi nå opererer med ledetid på maks to dager overfor våre faste kunder av standard produkter, forteller Rinnan.

Solide kontrakter

Nå ser han frem til et nytt fremgangsrikt år med nye, solide leveringsavtaler i boks.

Noplas markedsdirektør har underskrevet avtaler med konsern som Orkla, Svensk/Norsk næringsmiddelindustri og NLP.

– Vi har også utvidet sortimentsavtalene med våre distributører i Europa. Dette vil slå positivt ut, sier en positiv Rinnan.

Omfattende distribusjon

Nopla distribuerer produktene til nordiske kunder fra lageret på Løten, i tillegg til produksjon av støpeformer hos samarbeidspartnere i Kina og Europa.

– Men produksjonen skjer i hovedsak ved vårt produksjonsanlegg i Leksvik. Dette gjelder også vår nye plastkasse-produksjon i samarbeid med Norsk Lastbærerpool, sier Rinnan.

Noplas produksjonsanlegg i Leksvik.
Noplas produksjonsanlegg i Leksvik.

Nopla etablerer i nær fremtid et regionskontor i Trondheimsregionen i NLPs nye lokaler på Melhus.

- Kontoret vil på sikt også romme plass for en salgs- og utviklingsingeniør, forteller markedsdirektøren.

God ballast

Før Rinnan kom inn på eiersiden i Nopla i 2014, hadde han en sentral rolle med å utvikle Bewi fra å være en ren EPS-produsent med hovedvekt på fiskekasser, til å bli en vesentlig aktør innen produksjon av sprøytestøpt plastemballasje i det nordiske markedet.