Til alt hell ble ingen alvorlig skadet i forbindelse med godstogavsporingen fredag ettermiddag. Statens Havarikommisjon og Politiet etterforsker hendelsen.

Oppryddingen tar tid på Bergensbanen

Fredagens dramatiske godstogavsporing tar tid å rydde opp i, melder Bane NOR.

Publisert

Bane NORs bilder fra ulykken vitner om store krefter i sving. Til alt hell kom ingen personer til alvorlig skade som følge av avsporingen. Inntil videre er all togtrafikk mellom Arna og Vaksdal innstilt.  

Det var ikke alvorlige personskader som følge av avsporingen på Arna stasjon. Lokfører hadde mindre skader og ble tatt hånd om av helsepersonell. Det er bekreftet at det ikke var farlig gods med toget.

Arbeidet med å rydde skadestedet på Arna stasjon har pågått natt til søndag og hele søndag, melder Bane NOR på egne hjemmesider søndag kveld. 

- Vi er i gang med å rydde opp etter avsporingen, men dette vil ta tid. Foreløpig er det for tidlig å si noe om hvilke skader infrastrukturen har fått, og hvor lang tid det vil ta å utbedre disse slik at vi kan åpne opp for togtrafikk igjen mellom Arna og Vaksdal, sier Hans Gunnar Dokken, regiondirektør Sør- Vest i Bane NOR.

Undersøker hendelsesforløpet

Statens havarikommisjon, Politiet og Bane NORs undersøkelses- og analyseenhet undersøker hvorfor godstoget sporet av. De undersøkte skadestedet på lørdag. 

Bane NORs undersøkelses- og analyseenhet avsluttet sine undersøkelser på Arna stasjon lørdag kveld. De har hatt samtaler med involverte personer søndag.

Powered by Labrador CMS