PostNord må flytte fra Bergen sentrum og bygger ny terminal i Os.
PostNord må flytte fra Bergen sentrum og bygger ny terminal i Os.

PostNord flytter fra Bergen til Os

PostNord kastes ut fra Bergen sentrum, men har funnet en ny lokasjon to mil utenfor byen

Publisert Sist oppdatert

PostNord må flytte fra Nygårdstangen i Bergen, etter at Bane Nor vil bygge ut jernbaneterminalen. Dermed blir det ikke lenger plass til PostNord og DB Schenker i Bergen sentrum. PostNord fikk i desember 2019 et brev om at leieavtalen var sagt opp med virkning fra 1. januar 2022.

Nå er det klart at PostNord har funnet seg ny lokasjon et par mil sør for sentrum, i Lyseparken i Os i Bjørnafjorden kommune.

Byggingen starter umiddelbart og terminalen skal stå ferdig i løpet av ett år.

- Jeg er veldig glad for at vi har tatt en beslutning som fører til at vi umiddelbart kan starte byggingen av en ny og moderne terminal for å dekke området i Bergen og omegn, sier Robin Olsen, administrerende direktør i PostNord Norge.

Fremtidens volumer

Etter å ha utredet ulike alternativ vedtok PostNord sitt styre i september 2020 å bygge den nye terminalen på Kokstad ved Flesland flyplass. Men risiko for forsinkelser på grunn av reguleringsspørsmål og mye grunnarbeid, gjorde at styret i februar 2021 valgte å bygge i Lyseparken i Os.

- Terminalen i Lyseparken bygges med tanke på fremtidens pakkevolumer. Den nye terminalen vil ha en kapasitet på 50.000 pakker i døgnet. Plasseringen i Lyseparken vil sikre en effektiv distribusjon og logistikk, med god fremkommelighet nært hovedveien, E39, sier Olsen.

Kjøreavstanden fra den nye terminalen er til Flesland 12 minutter og til Bergen sentrum 15 minutter.

Logistikk ut av sentrum

DB Schenker som også blir kastet ut fra Bergen sentrum, men har ikke offentliggjort hvor de flytter til. Etter det MT kjenner til kommer Schenker til å etablere seg ved Espehaugen, Blomsterdalen, ved siden av Tines nye anlegg - rett ved siden av Bergen Lufthavn Flesland.

Bring flytter sine virksomheter til Flesland, og hvor bygging pågår, og Bergen Havn skal flytte mesteparten av sin godsvirksomhet til Ågotnes.

Powered by Labrador CMS