GOD IDÉ, ELLER?: Jernbaneterminalen på Nygårdstangen skal rustes opp, men samtidig kastes DB Schenker og PostNord ut. På Transport- og Logistikkdagen 2. september skal denne og andre logistikkløsninger i Bergen debatteres.

Er Bergen verst?

TRANSPORT- OG LOGISTIKKDAGEN 2021: Logistikkforeningen Vestlandet tør å stille spørsmålet.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bare et par uker før han ifølge de fleste meningsmålinger blir stemt ut av samferdselsdepartementet, stiller samferdselsminister Knut Arild Hareide seg til disposisjon for Logistikkforeningen Vestlandet under Transport- og Logistikkdagen 2021 2. september.

Konferansen er et samarbeid mellom Logistikkforeningen, Bergens Næringsråd, Statens vegvesen og Bergen kommune, og skal ifølge programmet at opp mange spennende temaer. Blant annet skal det belyses når de ulike prosjektene som ligger i Nasjonal Transportplan skal iverksettes – og da med et spesielt fokus på Vestlandet – naturlig nok. Her får vi i tillegg til Hareide høre fra utbyggingsdirektør i Statens vegvesen Kjell Inge Davik og fylkesdirektør for infrastruktur og vei i Vestland Dina Lefdal.

Er Bergen verst i landet?

Et omstridt tema i Bergen har lenge vært hvor logistikken skal holde til. Spørsmålene som stilles i programmet er «Er Bergen verst i landet når det gjelder planlegging av logistikknutepunkt? Hva blir konsekvensene for byen?» Her blir det innlegg og muligens en debatt med blant annet næringspolitisk direktør i NHO logistikk og transport Ole Hagen, havnedirektør Johnny Breivik og direktør Godstrafikk i Bane Nor, Oskar Stenström.

På Grand Hotel Terminus skal vi også få høre om status for den klimavennlige skipsfarten. Hva er egentlig det fremtidige drivstoffet og når får vi se utslippsfrie skip i stort omfang. Blant de som skal belyse dette temaet er administrerende direktør i Sea-Cargo Ole Sævlid og prosjektleder for grønn skipsfart i Norsk klimastiftelse, Kirsten Øystese.

Så er det jo valg, og dermed får vi selvsagt også politisk debatt. Der stiller Marte Mjøs Persen (Ap), Ove Trellevik (H), Silje Hjemdal (Frp) og Arild Hermstad (MDG).

Les mer om konferansen, se programmet og meld deg på her.

Seniorene tilbake i Dovrehallen

Seniorforeningen er vanligvis den kanskje mest aktive delen av Logistikkforeningen, men pandemien har naturlig nok satt en stopper for de faste tirsdagsmøtene én gang i måneden i halvannet år. Nå er det klart for comeback – selvsagt i Dovrehallen.

Tirsdag 7. september kommer direktør for næringspolitikk i NHO Logistikk og Transport Ole A. Hagen for å holde foredrag om hvordan transportnæringen har klart seg gjennom pandemien og hvordan fremtiden ser ut for alternative drivstoffkilder.

– Etter at pandemien de siste 1 1/2 årene har forhindret oss i vår møtevirksomhet, er det en stor glede å kunne starte opp igjen våre aktiviteter. Dette har vi i styret gledet oss til. Forutsatt at det ikke blir noen nye begrensninger, er vårt mål å avholde medlemsmøter siste tirsdag hver måned kl. 1400, forteller styreleder Arne Turtumøygard.

– Vi gleder oss til disse svært aktuelle temaer og ønsker både foredragsholder alle medlemmer velkommen. Ta gjerne med en som kan være interessert i medlemskap til prøvemøte, legger han til.

Påmelding skjer til arne.turt@gmail.com innen 4. september.

Powered by Labrador CMS