Brannsjefen som havnedirektør i Bergen

Er det brannsjefen som skal slukke brannen og kaoset i Bergen Havn?

Publisert

Havnestyret i Bergen og omland havnevesen har innstilt Johnny Breivik (50) som ny leder for havnen blant 22 søkere.

Det har vært stor utskiftning av havnedirektører de siste ti årene. Breivik blir den niende i rekken.

Havnerådet tar den endelige avgjørelsen 30. juni.

Det er nå et sterkt ønske om å fokusere på det havnen skal drive med, etter en lang periode preget av mye negativ oppmerksomhet og kaos.

– Det er veldig gledelig at styret i dag godkjente ansettelsesrådets innstilling om å ansette Johnny Breivik som ny havnedirektør, sa styreleder i Bergen og Omland Havnevesen Jan-Erik Kjerpeseth, da nyheten ble presentert onsdag.​​​

Breivik er i dag brannsjef i Bergen brannvesen, en stilling han har hatt siden 2011. Han beskrives som samfunnsengasjert, opptatt av miljø og tett på medarbeiderne sine.

Har levd i vakuum

– Vi er først og fremst veldig glade for å ha landet en ny leder. Vi har levd i et vakuum i nesten to år, sier ansattrepresentant Stein Hauge til BA.

Tidligere havnedirektør Inge Tangerås ble sagt opp fra sin stilling i mars i år.

Da hadde han vært suspendert fra stillingen i nesten halvannet år, som følge av at han ble etterforsket for korrupsjon i forbindelse med den mye omtalte cruisesaken.

Statsadvokaten henla saken mot Tangerås og tidligere ordfører Trude Drevland i midten av desember i fjor. Havnestyret ønsket likevel ikke at havnedirektøren skulle komme tilbake til stillingen, fordi de mente han hadde brutt kommunens etiske regelverk.

Powered by Labrador CMS