Dønn Grønns elektriske budbiler er lett gjenkjennelige i bybildet. Nå kommer de også til Bergen, anført av Daglig leder Per Osberg i Sporvice AS i samarbeid med Transport-Formidlingen som eier varemerket Dønn Grønn.

Dønn Grønn utvider

Nå lanseres Dønn Grønn elektriske budbiler også i Bergen.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Siden starten i Oslo har vi spart byen for mange titalls tonn forurensing, sier Tore Alm, salgs- og markedssjef i Transport-Formidlingen SA.

Les også: Skatteetaten tenkte grønt

De miljøvennlige, elektriske budbilene merket Dønn Grønn ble lansert i Oslo for snart to år siden. I dag ruller mer enn 13 biler rundt i hovedstaden, leverer varer og sparer, ifølge Transport-Formidlingen, innbyggerne for mange titalls tonn CO2-forurensing i året.

- Nå kommer vi med miljøvennlige budleveringer også i Bergen. Gjennom vår samarbeidspartner Sporvice AS, kan vi nå tilby den samme tjenesten som vi har gjort i Oslo, sier Tore Alm i Transport-Formidlingen som eier varemerket Dønn Grønn.

Tore Alm er salgs- og markedssjef i Transport-Formidlingen SA, som står bak Dønn Grønn.

De grønne budbilene hos Dønn Grønn har base i Flyplassvegen i Bergen. Her har Dønn Grønn sammen med sin partner Sporvice lager som også gjør det mulig å mellomlagre og omlaste varer. 

Miljøfyrtårn

Per Osberg som er daglig leder i Sporvice har mange års erfaring fra transportbransjen og gleder seg til å gi bergenserne fossilfrie levering. 

- Vi har allerede bilene på plass og skal gi bergenserne den samme gode service som Dønn Grønns kunder har fått i Oslo. Det er veldig spennende å få være med på en slik satsing som dette, sier Osberg.

Siden lanseringen i Oslo har Dønn Grønn vært nominert til flere miljøpriser og Transport-Formidlingen ble i 2018 kåret til Årets Miljøfyrtårn for små og mellomstore bedrifter av Stiftelsen Miljøfyrtårn, blant annet for sitt arbeid med Dønn Grønn.

Onninen - elektromateriell med elbil

Dønn Grønn har allerede fått sin første kunde i Bergen: Elektrogrossisten Onninen vil benytte budbilene i sin ekspresstjeneste Plukk & Pakk. Innen én time etter bestilling skal varene fra grossistene enten være klare for henting, eller på vei til elektrikeren.

Onninen er allerede en viktig kunde for Dønn Grønn i Oslo.

- Det er viktig for oss at vi har med oss en seriøs og stor aktør fra starten. Onninen vet at vi kan levere og ser fordelen ved at varene leveres med miljøvennlig transport, sier Tore Alm i Transport-formidlingen SA.

Powered by Labrador CMS