Mannen bak Fortuna Gruppen, Pål Attila Horvath, hevder sin uskyld i saken.
Mannen bak Fortuna Gruppen, Pål Attila Horvath, hevder sin uskyld i saken.

- Belånte trucker flere ganger og solgte dem til utlandet

Økokrim mistenker millionbedrageri etter konkurs.

Publisert

I mars i fjor ble Fortuna Truckservice og Norsk Truckutleie slått konkurs. De to truckforhandlerne har blant annet solgt Huyndai- og Clark-trucker i Norge.

Nå mener Økokrim at de to selskapene står bak omfattende bedrageri, skrive Romerikes Blad. Bostyrer Christian Lundin mener triksing med finansiering av trucker er godt dokumentert.

– Slik saken så langt er opplyst handler det om trucker som aldri er blitt betalt, og samme truck har blitt finansiert flere ganger. I noen tilfeller er truckene så til slutt solgt, også til utlandet, uten at dette er avklart med bankene som eier dem, og uten at bankene har fått oppgjør for sitt utestående. Selskapene har med andre ord fått i pose og sekk, uttalte Lundin noen uker etter konkursåpningene, sa Lundin noen kuer etter konkursen.

Økokrim bekrefter overfor RB at konkursen nå er en politisak under etterforskning. Trolig blir etterforskningen gjort ferdig i løpet av våren.

– Det er ingen tvil om at dobbel- og trippelfinansieringen av truckene har funnet sted. Det har vi dokumentert, og den dokumentasjonen har politiet fått, sier Lundin til RB.

Flere trucker er ikke gjort rede for i forbindelse med konkursen, de mangler rett og slett.

Det er så langt registret krav for til sammen 55 millioner kroner i de to konkursboene.

De to selskapene er en del av Fortuna Gruppen, som eies Horvath Fnians som igjen eies av Pål Attila Horvath. Hans advokat Øyvind Kilstad sier til RB at Horvath avviser at det har funnet sted noen form for bedrageri.

RB har også snakket med tidligere daglig leder Hans Erling Høiseth. Også han fastholder at han ikke er skyld i lovbrudd.

I 2016 omsatte Fortuna Truckservice for rundt 37 millioner kroner, med et underskudd på 6,1 millioner. Norsk Truckutleie omsatte for 26 millioner og gikk 3,2 millioner kroner i overskudd.