Renault Master Z.E.

Nye elektriske varebiler

Renault Pro+ presenterer sine to nyeste elbiler på bilmessen i Brussel: Nye Kangoo Z.E. og Master Z.E.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kangoo Z.E. har nå fått nytt batteri og ny motor. Nye Kangoo Z.E. tilbyr dermed 50 % lengre rekkevidde, dvs. 270 km NEDC1 mot 170 km tidligere. Det er den lengste rekkevidden på markedet for små elnyttekjøretøy i dag, ifølge Renault.

Master Z.E. er en elektrisk drevet versjon av Renault Master, selve målestokken i dette segmentet.

Master Z.E. produseres i Frankrike i samarbeid med PVI (Power Vehicle Innovation), et fransk firma spesialisert på elektrisk mobilitet.  Master Z.E. kommer på markedet i slutten av 2017 i Europa.  

Ladekabel for vanlig stikkontakt

Nye Kangoo Z.E. tilbys i like mange versjoner som Kangoo Z.E. Like mange forskjellige karosserier, utstyrsnivåer og ekstrautstyr er tilgjengelig (2 lengder 4,28 m og 4,66 m, 2 eller 5 seter, stort førerhus, 4 varianter). Den har et lastevolum fra 3 til 4 kubikkmeter og en nyttelast på 650 kg.

Nye Kangoo Z.E. har fått kortere ladetid og er fulladet på cirka 6 timer med en 7 kW Wall Box. På mindre enn en natt får du lengre rekkevidde.

Nye Kangoo Z.E. gjør det mulig å øke rekkevidden med 35 kilometer på én times lading (i temperert klima). Det vil si tiden det tar å spise en god lunsj eller laste bilen med varer før en ny runde.

Renault Kangoo.

 

Den kan dermed kjøres hele dagen og gjennomføre to leveringsrunder (morgen og ettermiddag). Arbeidsdagen og kundeservicen kan på denne måten optimeres.

Nye Kangoo Z.E. har som standardutstyr en ladekabel for en Wall Box eller en offentlig ladestasjon. Den har dessuten en ladekabel for vanlig stikkontakt eller eget, sikkert uttak (standard- eller ekstrautstyr avhengig av landet).

Like stort lasterom som forbrenningsversjonen

Master Z.E. er utstyrt med elmotoren R75 med en effekt på 57 kW eller 76 hk, som er en arv etter Renault Zoe. Denne godt utprøvde motoren er produsert ved Cléon-fabrikken i Frankrike til Master Z.E.

Den har en topphastighet fra 80 til 115 km/t «avhengig av kundens behov».

Master Z.E. tilbyr en rekkevidde på 200 km NEDC og lades på mindre enn en natt : Fullading tar 6 timer med7 kW Wall Box.

Spesialutstyr for Master Z.E er:

R-Link med nettilkoblede tjenester, forhåndsprogrammering, begrenset topphastighet for flåter eller Z.E. Voice (fotgjengervarsler).

Motoren med begrenset topphastighet gjør det særlig mulig for flåtekunder å begrense topphastigheten på biler som brukerne får til rådighet, samtidig som rekkevidden bevares.

Lasterommet er akkurat like stort som på versjonen med forbrenningsmotor, takket være plasseringen av batteriet under karosseriet. Det har vært mulig på grunn av den optimale størrelsen på det nye batteriet «Z.E. 33 kWh». Master Z.E.s lastevolum er fra 8 til 22 kubikkmeter avhengig av konfigurasjonene.

Powered by Labrador CMS