Først med utvidet tilbud til sjåførene

Langtransportsjåførene har fått drømmen oppfylt, om et sted å være.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag åpnet Statoil E6 Minnesund Truckers Club første pilotstasjon med et utvidet tilbud til langtransportsjåfører. Det innebærer sikker parkering og en rekke andre tjenester tilpasset langtransportsjåfører og deres behov for døgnhvile.

Statssekretær Bård Hoksrud fra Samferdselsdepartementet sto for den offisielle åpningen.

Utfordring

Det å finne gode parkeringsplasser for lastebiler er en utfordring. Antall innbrudd, ran og dieseltyverier øker og det er et stort behov for en «trygg havn» langs veien. Et sted der både kjøretøy, last og sjåfør kan stå trygt over tid. Derfor har Statoil tatt initiativ til etableringen av Statoil Truckers Club med secure parkering på Minnesund.

Alt på et sted

- 26 vogntog på en parkeringsplass betyr at vi tar ansvar for et stort antall mennesker og store verdier samlet på ett sted, derfor har vi 24 timers kameraovervåking, belysning og adgangskontroll med bom. I tillegg har vi utvidet mattilbud. Den som lever sitt yrkesliv langs veien foretrekker et bredere mattilbud og mulighet for å velge et balansert kosthold, sier senior vice president for Statoil Fuel & Retails virksomhet i Norge, Thomas Støkken.

Først ute

Han forteller at dette er første pilotstasjon med et utvidet tilbud til langtransportsjåfører, og dette konseptet vil i første omgang bli testet på to eksisterende stasjonene Statoil Minnesund og Statoil Mantorp i Sverige i 2013. Minnesund er først ute. Mantorp følger etter med åpning i desember dersom byggesøknadsprosessen går som planlagt.

Samarbeid

Trucker-konseptet er utviklet i tett samarbeid med Norges Lastebileier-Forbund og andre sentrale kunder, samt statoilstasjoner som har utvidet tilbud til langtransportsjåfører i dag.

Det langsiktige målet er å ha et nettverk med døgnhvile-fasiliteter på de største og mest sentrale statoilstasjonene i Europa.

Kriminelt

Kriminalitet og tyveri av gods og diesel fra parkerte storbiler har økt sterkt de siste årene, og representerer enorme beløp. I Europa beløper tyveriene mot transportindustrien til ca. 66 milliarder norske kroner årlig, Ifølge en undersøkelse fra NLF har 4 av 10 sjåfører opplevd kriminalitet i Norge.

Minnesund-tilbudet:

•    4200 m2 sikret parkeringsareal

•    Plass til 26 vogntog

•    24-timers kameraovervåkning

•    Bom og belysning

•    Eksklusiv klubb for langtransportsjåfører med medlemsfordeler og fri tilgang til hvilerom med wi-fi, vaskerom og TV-stue.