Holship kjøper Back Up Shipping Service

Back Up Shipping til Holship

Holship Group kjøper den norske speditøren Back Up Shipping Service AS (BUSS) med formell sammenslåing 1. januar 2021.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er en del av Holships strategiske utvidelse innen luft-, sjø- og veitransport.

Holship har dermed kjøpt et selskap med fartstid innen den nasjonale og internasjonale transportbransjen siden 1994.

Back Up Shipping har en omfattende kunnskap og erfaring fra løsninger i verdikjeden.

Buy-and-build strategi

Ifølge Managing Director, Michael Ranners, vil denne sammenslåingen skape en plattform for videre vekst, både organisk og ved oppkjøp.

- Oppkjøpet er en del av vår buy-and-build strategi, sier han, og understreker at Holship har vært på utkikk etter et sterkt, mellomstort selskap med like verdier for å nå de langsiktige mål.

Med i Holship-familien

Eierne av Back Up Shipping Service AS, Terje Aune, daglig leder, og Leif Arne Berget, Supply Chain Director, ser frem til å bli med i Holship-familien.

Selv om Holship allerede har 15.000 kvadratmeter terminaler styrker selskapet posisjonen i regionen med den godt kjente speditøren både i Drammen og Norge for øvrig, Back Up Shipping Service AS.

- Vi ser frem til sammenslåingen 1. januar og til å få tilført verdifull kunnskap fra nye medarbeidere. Vi vil være bedre posisjonert til å konkurrere i markedet gjennom størrelse og ved å kombinere eksisterende kompetanse og kunnskap fra våre erfarne og verdifulle medarbeidere i både Holship og Back Up Shipping. Vår tilstedeværelse i Norge blir enda sterkere med Back Up Shippings årlige omsetning på 40 millioner kroner, sier Ranners, og fortsetter:

- Selv om pandemien har påvirket transport- og logistikkmarkedet ønsker vi å øke vår markedsandel, og den klare ambisjonen med oppkjøpet er å tilby en enda bedre og mer vidtrekkende kundeopplevelse i Norden og Baltikum.

En gunstig løsning

Director Global Business Development i Holship Group, Joachim Wildner, ser frem til videre samarbeid med eierne av Back Up shipping Service AS.

Holships Joachim Wildner ser frem til videre samarbeid med eierne av Back Up shipping Service AS.

– Etter å ha drevet forretninger med Terje Aune og Leif Arne Berget de siste 15 årene er jeg sikker på at dette vil bli en både perfekt og gunstig match for begge selskapene, sier Wildner.

Aune og Berget forteller at det alltid har vært et sentralt element å jobbe tett sammen med kunder og leverandører med verdier som i Holship.

Perfekt DNA-match

Ranners forteller at de lokale talentene i Back up og det internasjonale nettverk til Holship gir mange muligheter, og at hovedårsaken til sammenslåingen er den nesten perfekte DNA-matchingen i de to selskapene.

Holship Group er i vekstmodus og på leting etter nye forretningsmuligheter, men Ranners understreker at selskapet fortsatt holder på sine gamle verdier.

Sammenslåingen innebærer at Holship Group har 160 ansatte og omsetter for nærmere 500 millioner kroner årlig.

Gruppen blir en betydelig aktør i Norden og Baltikum innen alle aspekter av spedisjon. Alt fra luftfrakt, sjøfrakt FCL/LCL, lastebiltransport, terminalhåndtering, stevedoring, prosjekter osv.

Holship Group har også IATA-lisenser, meglerlisenser og er ISO 9001: 2015-sertifisert.

Powered by Labrador CMS