Etter to års intens jobbing er kontrakten i havn og historiens første direktefly mellom Norge og Kina et faktum, kan Avinors fraktsjef Martin Langaas (nr. 3 f.v.) konstatere. Avtalen om flyruten ble signert tirsdag i Beijing under en seremoni i forbindelse med det norske statsbesøket i Kina.

Stort for fiskeeksporten

Den historiske direkteflyruten mellom Norge og Kina er bare stort for fiskeeksporten.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er derfor jubel i Avinor, blant annet hos fraktdirektør Martin Langaas.

– Etter to år med intensiv jobbing ser vi nå resultatet med den første direkteruten noen sinne mellom Oslo og Beijing, sier en svært fornøyd Langaas.

Det kinesiske flyselskapet Hainan Airlines åpner våren 2019 en direkterute mellom den kinesiske hovedstaden Beijing og Avinor Oslo lufthavn, med tre ukentlige avganger.

Kort reisevei for norsk sjømat

– Dette er viktig for den norske økonomien. Vi får flere turister til Norge og mer sjømat ut i verden, sier lufthavndirektør ved Oslo Lufthavn Øyvind Hasaas.

Etterspørselen etter norsk sjømat har skutt i været de siste årene, med 2017 som et rekordår. Den nye ruten mellom Oslo og Beijing vil bety at norsk fisk kommer enda ferskere ut til butikkene og restaurantene i den kinesiske hovedstaden og andre omkringliggende områder.

- Direkte flyrute til Kina vil være veldig positivt for eksporten av fersk norsk sjømat til det raskt voksende kinesiske markedet. Fersk fisk har kort holdbarhet, og raskere transporttid vil sikre kvaliteten på varene. Ruten er forventet å frakte sjømat til en årlig verdig av nesten 200 millioner kroner, sier Martin Langaas, direktør for flyfrakt i Avinor.

Ruten mellom Oslo og Kina vil opereres av en A330-300 med 292 seter fordelt på 32 i businessklasse og 260 i økonomiklasse, med avganger fra Oslo lufthavn tre ganger i uken.

- Den nye ruten fra Beijing til Oslo er den første direkteruten mellom Kina og Norge, som drives av et kinesisk selskap. Med dette får Hainan Airlines et forbedret rutetilbud mellom Kina og Europa, sier Mr. LIU Jichun, Vice President i Hainan Airlines.

- Denne nye ruten vil stimulere utviklingen av et godt økonomisk samarbeid for Kina og Norge, samt Norden, fortsetter LIU Jichun.

- Dette er en svært god nyhet for norsk reiseliv, næringsliv, og turisme. Hainan er et stort internasjonalt flyselskap og dette vil også bety at enda flere kinesiske turister får muligheten til å oppleve alt Norge har å by på, sier lufthavndirektør Øyvind Hasaas.

Fakta Hainan Airlines:

  • Har over 1400 ruter i inn- og utland til 110 byer.
  • Selskapet har sitt hovedsete er i Haikou.
  • Eneste flyselskap i Kina med fem stjerner på Skytrax-målingene.
  • Flyflåten består hovedsakelig av Boeing 737 og 787, samt Airbus A330.
  • Hainan har over 400 fly i flåten som frakter både passasjerer og flyfrakt.
Powered by Labrador CMS